Juoksukielto II-osa

Sain lääkäriltä lähetteen työterveysfysioterapeutille, jonne pääsinkin heti keskiviikko aamuna. Siellä taas samat jutut käytiin läpi kuin mitä lääkärin kanssa. Fysioterapeutti paineli ja tunnusteli jalkojani. Sitten oli aika nousta lavetilta ylös ja kävellä edes takaisin huonetta. Suurimmaksi huolenaiheeksi kuitenkin paljastui madaltuneet jalkaholvit. Fysioterapeutin mukaan oikea nikkani tekee jonkin ihme liikkeen kun kävelen ja totesikin, että ei ihme jos jalka on kipeä. Myös penikat ovat arat ja nekin kaipaavat enemmän huoltoa.  Kokonaisuudessaan oikeasta jalasta ei montaa kohtaa löytynyt mihin ei sattuisi.

Hoito lähti liikkeelle kinesioteippauksella, jolla nilkan pahin kipu on pysynyt poissa. Kantapään kipu on myös hellittänyt kun jätin juoksun pois. Kävely toki vielä sitä aiheuttaa mutta pitkiä matkoja en nyt muutenkaan huvikseni kävele. Olen myös syönyt koko ajan tulehduskipulääkettä, joten voi olla, että sekin alkaa pikku hiljaa vaikuttamaan. Sain myös erinäisiä jumppaohjeita sekä tärkeimpänä minun pitää hankkia kenkiin pohjalliset. Sain luvan kuitenkin liikkua eli ihan totaalisessa liikkumiskiellossa ei tarvitse olla. 

Muistan, että ala-asteella koulussa kävi fysioterapeutti joka silloin tutki liikkuvuutta yms ja kertoi minulle silloin jo, että vasen jalkani kääntyy sisälle päin. Siihen jalkaan olenkin sitten aina välillä kiinnittänyt huomiota juostessa mutta oikeaan en sillä en edes tajunnut siinä olevan mitään vikaa ennen kuin nyt vasta kipujen tullessa esiin. Voihan nämäkin vaivat olla syy-yhteydessä toisiinsa mutta suurimpana syynä taitaa vain olla kilometrimäärien huima lisäys. Katsoin, että viime vuonna olen juossut suunnilleen 420 kilometriä ja tänä vuonna huidellaan jo varmaan lähemmäs 600-700 kilometrin kohdilla.   Onneksi syy on jotakuinkin selvillä ja toivottavasti pohjalliset auttavat pääsemään takaisin poluille.
Kertokaa kokemuksianne mistä olette hankkineet pohjalliset Turusta /Turun seudulta ja onko pohjallisista ollut hyötyä? Kuinka nopeasti kivut hävisivät ja milloin pääsit taas lenkkipoluille?

No Comments

  • Salla

    Olen hankkinut kahdet edelliset pohjalliseni Askelklinikalta Puutorin laidalta. Niitä käyttämällä en ole kärsinyt mistään jalkaterien tai akillesalueen vaivoista. Aikaisemmin oli juuri akilleen kanssa ongelmia ja siitä heijastuneita kantapään alueen kipuja. Pohjallisillakin ovat kipeytyneet kyllä esim. penikat, mutta se on ollut seurausta enemmän alustasta hallissa ja lisääntyneistä kilometreistä. Joten oman kokemukseni perusteella voin suositella tuota paikkaa. Mulla nuo kantapää-akilleskivut hävisivät oikeastaan vasta pitkän juoksutauon aikana, kun olin ensimmäisessä raskaudessa juoksematta useita kuukausia, mutta eivät ole tulleet ainakaan takaisin 🙂 Tsemppiä sulle diagnoosin saamiseen ja oikean avun löytämiseen!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *