Mielipiteitä on just niin monta kuin tekijääkin

Olen aina ihmetellyt, että miksi ihmeessä ihmiset käyvät monella eri lääkärillä saman vaivan takia. Tämän päiväisen jälkeen en enää yhtään ihmettele. Varasin itselleni ajan fysioterapeutille tukipohjallisten hankintaa varten ja kävin hänen vastaanotolla tänään. Kerroin miksi olen tullut vastaanotolle, jonka jälkeen alkoi taas koipien tutkiminen.  Kävelyäni tarkasteltiin useaan kertaan ja lopulta menimme takaisin fysioterapeutin huoneeseen.  ”Ei sinun jalkaholveissa mitään vikaa ole” -kuulen hänen sanovan. Hetken pyörittelin ajatusta päässäni ja ajattelin vain kuulleeni väärin. ”Jalkaholvisi näyttävät hyviltä”- hän sanoo taas. Käännyin käskystä peiliin päin, jolloin fysioterapeutti sanoin minulla olevan eri pituiset jalat ja näytti käsillä lantiosta. Pakko sanoa, että kyllä vaan niissä oli ihan silmin nähden eroa. Miksi en ollut tajunnut tuota itse?

Sitten siirryttiin sinne nilkkaan missä itse kipu on.  Jäykkähän se on kuin mikä. Pari on tuntunut siltä kuin pitäisi niksauttaa nilkka mutta millä sen teet kun ei se niksahda vaikka miten pyörittelisit. Fysioterapeutti yritti sitä ”vetää” ja vähän ehkä saatiin lisää joustoa mutta ei paljon. Nilkan ulkosyrjä on turvoksissa kohdasta, jossa kipu on. Koko jalka on silmin nähden enemmän turvoksissa kuin vasen. Sen myös tunnen kun laitan saapikkaat jalkaan, sillä vetoketju ei tahdo mennä kiinni ja kun vetoketjun saa kiinni niin jalkaa alkaa jomottamaan todenteolla.

Selkeästi oli  myös plantaarifaskiitin oireita edelleen vaikka tuntuukin siltä, että kantapää kipua ei ole mutta arka oli tunnustellessa vielä.  Yksi diagnooseista sentään on pysynyt koko ajan matkalla mukana vaikka muut ovatkin tässä vaihtuneet. Se on mulle periaatteessa ihan sama mikä jalan kivun aiheuttaa kunhan jalka saadaan kuntoon.  Helpompi tietysti olisi hoitaa kun tiedettäisiin mikä kivun aiheuttaa, mutta näillä tiedoilla nyt aletaan hoitamaan. Seuraava käynti on jo torstaina, jonne aion suunnata toiveikkaana, että pääsen juoksemaan heinäkuussa Nuts Pallas 55 km:hen. 🙂

* Kuva Mari*

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *