Miksi kannattaa maksaa juoksukoulusta?

Vuosien varrella olen kuullut monelta ihmetystä miksi maksan juoksukoulusta saati juoksuvalemennuksesta kun voisin juosta ihan ilmaiseksikin. Samaa voisin kysyä monelta muulta ihmiseltä heidän harrastuksistaan. Nimittäin aika monen lajin kohdalla samat syyt johtavat siihen, että hakeudutaan treeniporukkaan tai joukkueeseen. Näissäkin treenaaminen useimmiten maksaa jotain sillä juuri mitään ei nykypäivänä saa ilmaiseksi jos tosissasi haluat harrastaa tai saati menestyä kilpailemassasi lajissa.

Miksi sitten maksan juoksemisesta ja ilmottauduin juoksukouluun? Monestakin syystä jos totta puhutaan.

-Halusin päästä porukkaan, minne on helppo mennä ja jossa kannustetaan juoksemaan.
-Halusin oppia juoksutekniikkaa.
-Olin junnaava juoksija joka juoksi samat lenkit aina samaan vauhtiin, joten  kehittyminen oli tavoitteena liittyessäni juoksukouluun.
-Halusin pos mukavuusalueeltani. Takana liian paljon liian mukavia lenkkejä.
-Itsensä haastaminen. Yhdessä porukan kanssa tulee aina kirittyä kovempaa kuin yksinään.
-Tutustuminen uusiin ihmisiin.
-Laadukkaita treenejä.
-Ohjatut treenit. Ei tarvitse itse miettiä lenkin pituutta, kestoa tai vauhtia.
-Fiilis,että on pakko mennä treeneihin koska siitä on maksanut, jolloin saa todella rahoillensa vastinetta ja tulee noustua sohvalta ylös.
-Tulee lähdettyä lenkille säällä kuin säällä koska treenejä ei sään takia peruta.

Olen juoksukoulun myötä päässyt juoksun makuun ihan todenteolla. Toki juoksuinnostus kuin mikä tahansa innostus menee kuin vuoristoradassa. Tulee kausia kun voisi juosta koko ajan ja välillä taas vauhtia haetaan pohjamutien kautta.  Juoksuvalmennukseen menimme ihan puhtaasta siitä syystä, että oma osaaminen ja tieto ei kohtaa kun puhutaan ultrajuoksuun  perustuviin treeneihin. Voisihan sitä vain juosta itsekseenkin pitkiä lenkkejä tai googlettaa juoksuohjelmia mutta kuulun siihen porukkaan joka haluaa henkilökohtaista palvelua. Haluan saada palautetta juoksutekniikastani, kehittää sitä ja saada juoksustani entistä taloudellisempaa.  Haluan treenata tavoitteellisesti enkä juosta vain huvikseni ja kunnon kohottamiseksi vaikka sekin on tärkeä osa juoksuharrastusta.  Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen liittyessäni juoksukouluun ja sen myötä juoksuvalmennukseen.

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *