Vuosikatsaus 2016

26 joulukuuta

On taas aika pusertaa yksi vuosi kasaan ja asennoitua tulevaan vuoteen.  Päällimmäisenä mieleen on jäänyt kovin hektinen elämänvaihe. Elämä on rullannut työn, arjen ja juoksun merkeissä.  Työn kanssa olen käynyt pientä väsymystaistelua sillä uutuudenviehätys on kaikonnut ja työ tuntuu enää vain työltä. Kaipaisin siihen jotain uutta haasteellisuutta sillä siinä vaiheessa kun homma alkaa sujumaan liian helposti niin työmotivaatio laskee kuin aasin häntä. Tämä samainen asia minua jaksaa aina ihmetyttää, että miksi ei voi olla tyytyväinen työhönsä myös silloin kun se on helppoa. Miksi pitää aina väkisin hakea lisää haasteita ja hankkia itselleen lisää stressiä?

Asetin itselleni tammikuussa tavoitteita tälle vuodelle ja voisin käydä päällisin puolin läpi miten niissä onnistuin.  Postaus tavoitteista vuodelle 2016 löytyy tästä.

Mä lupaan kerätä tänä vuonna enemmän marjoja pakkaseen. Harmittaa joka talvi miksi en nähnyt enempää vaivaa marjojen keräämiseen ja säilömiseen.

Tässä onnistuin niin hyvin, että pakkaseen ei juuri muuta ole mahtunutkaan kuin marjat.  Tänä vuonna pakkaseen päätyi vadelmaa, mustikkaa mansikkaa, tyrniä sekä saskatoonmarjoja

Lupaan stressata vähemmän. Voi olla aivan mahdoton toteuttaa mutta lupaan edes yrittää.

Tämä on kyllä vaikein tavoite toteuttaa. Tuntuu, että olen tänä vuonna stressannut paljon enemmän kuin yleensä enkä tiedä mistä se on johtunut.

Haluan juosta vuoden aikana mahdollisimman monessa eri paikassa/maassa. Aika moneen uuteen paikkaan tulen todennäköisesti myös pääsemään sillä kisakalenteria on kovasti suunniteltu.

Tänä vuonna tuli juostua seuraavissa paikoissa:
-Kööpenhamina
-Tampere
-Kittilä
-Koli
-Eura

Haluan kokeilla vuoden aikan vähintään viittä eri uutta lajia/treenimuotoa.

- aerial silk
- fitdog treeni
- hydrotraining
- porrastreenit
- purjelautailu
- sup-lautailu
- "Estejuoksukisat" kuten Tura Run ja Color Obstacle rush

Haluan tosissani aloittaa treenaamisen ultrajuoksua varten. Älkää kysykö miksi mua ultrajuoksu kiehtoo.

Kesän aikana vahvistui ajatus ultrajuoksukisaan lähtemisestä ja syyskuussa aloitin juoksuvalmennuksen, jossa tavoitteena on ultrajuoksu. 

Lupaan lukea edes yhden kirjan vuoden aikana. Rakastan lukea kirjoja mutta viime vuosina ei vain ole ollut aikaa sellaiseen. Nyt aion tsempata ja palata takaisin harrastukseen, josta tykkään.


Luin usemmankin kirjan tänä vuonna eli onnistuin tavoitteessani hyvin. Nämä tuli ainakin luettua:
Pekka Hyysalo Fightback, Christopher McDougall Syntynyt Juoksemaan, Hal Koerner's Fieeld Gude to ultrarunning, Maarit Kallio Lujasti lempeä ja Henriikka Rönkkänen Mielikuvituspoikaystävä.

Aion tänä vuonna tsempata kasvimaan kanssa ja oikeasti laittaa taas hyötykasveja kasvamaan. Mikäs sen ihanempaa on kun saa omalta pihalta haettua ainekset salaattiin.:)

Tämä ei onnistunut sitten yhtään.  Ainoat hyötykasvit jotka pihalta löyty oli chilit, avomaankurkut ja kurpitsa.

Miten sun vuosi on sujunut? :)

You Might Also Like

3 kommenttia

  1. Sun kulumut vuosi näyttää hyvältä! Ihan ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla tämä(kään) vuosi mutta toivon mukaan tuleva toisi muutoksia parempaan.

    VastaaPoista
  2. Hyvinhän sinä olet tavoitteitasi saavuttanut! Minulle vuosi 2016 on ollut aika haastava, mutta onneksi joukossa on myös paljon hyviä hetkiä. Hyvää vuodenvaihdetta!

    VastaaPoista
  3. Hyvin oot toteuttanut lupauksesi :D Mä en edes muista teinkö jotain lupauksia, ehkä.. Todennäköisesti en niitä olisi pitänyt kuitenkaan. Ehkä ensi vuonna!

    VastaaPoista

Like us on Facebook

Subscribe