Karu Izakaya

Päästiin mieheni kanssa perjantaina viettämään laatuaikaa kahdestaan lasten ollessa mummolassa yökylässä. Olin varannut meille pöydän Turkulaisesta ravintolasta nimeltä Karu Izakaya joka tarjoilee sushin lisäksi vaihtuvia izakaya-annoksia.  Izakaya on japania ja tarkoittaa maanläheistä ja rentoa paikkaa, jossa voi nauttia viiniä sekä syödä hyvää ruokaa.  Tämä oli itseltäkin aikamoinen sokkivalinta sillä olen vain kerran aiemmin syönyt sushia enkä ollut täysin varma tykkäänkö siitä vai en. Kyseisen paikan valitsin siksi, että sieltä saa onneksi sushin lisäksi muutakin, joten jos sushi ei miellytäkään makunystyröitäni niin voin tilata listalta jotain muuta.

Otimme laajan maistelumenun, koska meillä ei ollut mitään käsitystä mikä listan ruuista olisi hyviä ja maistelumenun kautta pääsimme maistelemaan vähän kaikkea. Ruokaa tulvi pöytään tasaisin väliajoin kun edelliset tarjoiluvadit oli syöty tyhjiksi. Maistelumenusta riitti kahdelle todella hyvin ruokaa ja kummatkin vältyttiin autoon kahden tunnin syömisen jälkeen. Naureskelin ennen ravintolaan menoa, että kuka voi syödä kahden tunnin ajan, että ei minulla ainakaan niin kauan syöminen kestä mutta kyllä vaan tasan kaksi tuntia istuttiin ja syötiin. Hieman jäin harmittelemaan, etten ottanut juomamenua myös jolloin olisi saanut maisteltavaksi viinejä tms, mutta siideri ja vesi toimi hyvin myös. 

Ruuan syömisen hitauteen edesauttoi syömäpuikot,joilla söin elämäni ensimmäistä kertaa. Muut ravintolassa olijat varmasti saivat nauraa katsoessaan touhujani sillä puikoilla syöminen ei todellakaan mennyt niin kuin strömsössä. Loppu menuuta syödessä sai jo jotain pysymään puikkojen päässä.

Olin ehkä ihan turhaan peloissani sillä sushi oli taivaallisen hyvää.  Nautin joka suupalasta jonka otin sillä ne maut olivat tajunnan räjäyttäviä. Toki kokemusta ei ole sushista mutta ainakin Karu Izakayan sushit veivät kielen mennessään. Jos sushi on näin hyvää joka paikassa niin alan tästä lähin käymään pelkästään sushipaikoissa.

Palvelu oli hyvää ja se mikä kiinnitti huomion oli se, että tarjoilija kysyi heti tilausta ottaessa onko meillä ruokarajoituksia. Saimme kaikki ruuat gluteenittomina, joten pystyimme jakamaan näin ollen kaikki ruuat. Maistelumenuun ideana onkin, että ruuat jaetaan pöytäseurueen kesken, joten oli mukavaa ettei ruokarajoitukseni ollut esteenä. Jälkiruoka oli ainoa annos josta saimme erilaiset versiot mutta se ei haitannut ainakaan minua sillä annokseni oli täydellinen. Niin hyvää, että söin kaiken vaikka olisi tehnyt mieli avata housunnappi ennen kuin se lentää itsestään. Vatsa oli nimittäin niin täynnä parin tunnin syöpöttelystä, että olisin tarvinnut taksin viemään minut paikkaan jossa automme oli parkissa. Ja voin kertoa, että uni tuli illalla hyvin nopeasti kun vatsa oli täysi!

p.s Pahoittelut huonosta kuvan laadusta mutta paikassa oli sen verta hyvä tunnelmavalaistus, ettei kuvien otosta tullut yhtään mitään. :/

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *