Maraton lähestyy

Kuva Aurajoen yöjuoksu

Pienoinen paniikki alkaa iskemään sillä 4.2.2017 olisi tämän vuoden ensimmäinen juoksukisa ja sehän on ihan kohta.  Tunnen itseni ja tiedän, että mitä lähemmäs kisaa mennään sitä enemmän alkaa jännittämään ja taas saan lähteä kisaan lähes maksimisykkeillä. Jos totta puhutaan niin en tajua miksi kiusaan itseään tällä tavoin. Eikö olisi paljon hauskempaa juosta metsässä itsekseen ilman huolia ajasta, matkasta tai mistään muustakaan. Saisi vain juosta.  Jokin maaginen voima niissä juoksukisoissa vain on minkä takia sinne lähtee. Itsensä voittamisen halu on yksi suurimpia tekijöitä miksi käyn juoksukisoissa. En juurikaan välitä ajasta (vaikka sekin tietysti merkitsee jonkin verran) mutta minua kiehtoo se henkinen taistelu minkä käyn joka juoksukisan aikana. Tiedättekö sen tunteen kun tekisi mieli luovuttaa mutta sinnikkäästi vaan jatkat matkaa loppuun asti?  Se minua kiehtoo. Haluaisin tietää häviääkö nuo ajatukset koskaan vai joudunko kestämään niitä lopun elämääni kisojen aikana. Tottakai toivon, että treenien myötä juoksukunto parantuisi niin paljon, että tiedän pystyväni juoksemaan ongelmitta matkan johon olen ilmoittautunut.  Tällä hetkellä parhaat fiilikset saan kuitenkin siitä, että selviän maaliin hengissä taisteltuani itseni kanssa suurimman osan matkasta!

Miksi sinä käyt juoksukisoissa? Juoksetko vain paremman ajan toivossa vai mikä saa sinut fiiliksiin? 🙂

P.S. Aurajoen yöjuoksun lippujen arvonta on suoritettu ja voittajille on lähtenyt sähköpostia. Onnea!

No Comments

 • Salla

  Se onkin varmasti jännä kokemus. Siinä rataa kiertäessä voisi kuvitella pääsevänsä jopa meditatiiviseen tilaan 😊 Tsemppiä, odotan jo raporttia!

 • Tanja

  Kolme vuotta sitten, kun aloin juoksemaan, sain hyvän fiiliksen jo siitä, kun pääsin maaliin saakka. Sen jälkeen olen juossut kisoissa lähinnä tavoitellen parempaa loppuaikaa ja tietysti kisafiiliksen takia. On se vaan niin erilainen fiilis, kun seisoo lähtöviivalla muiden kanssa ja odotukset oman juoksun osalta on korkealla.
  Tähän saakka olenkin onnistunut juoksemaan kaikki maaliin saakka pääsemäni juoksut aina aikaa parantamalla. Nyt kuitenkin alan olla siinä pisteessä, että on koko ajan vaikeampi parantaa aikaa. Viime keväänä tuli puolikkaalla se maagisen kahden tunnin alitus. Maran aikaa voin toki parantaa ja sitä onneksi huomattavasti. Mutta kokonaista maraa tulee juostua suhteessa harvemmin kuin puolikkaita.
  Tälle keväälle on kuitenkin toiveena ja odotuksena, että puolikkaan ajasta saisin hieman vielä nipistettyä, ehkä HCR:llä, ja lisäksi vielä kympin ajasta joku minuutti pois.
  Jottei haasteet olisi pelkästään ajallisia on mukaan otettu myös ekat polkujuoksutapahtumat tälle vuodelle 😀

  Tsemppiä Porin hallimaralle! 🙂

 • Salla

  Hui, sullahan on pian mara! Missä juokset? Muakin alkaa jännittää ihan tosissaan, kun tästä tämä uusi kausi taas hiljalleen alkaa 🙂 Tsemppiä treeneihin!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *