Miten ylläpitää motivaatiota juoksemiseen läpi vuoden?

Juoksun aloittaminen ei katso aikaa eikä paikkaa ja sen voi aloittaa lähes tulkoon kuka vain.  Juoksemaan voi myös lähteä koska tahansa eikä se ole säästäkään kiinni vaan enemmänkin pukeutumisesta. Oikealla pukeutumisella pärjää niin pakkasessa kuin sateellakin, jotka useimmiten on niitä kelejä, kun perääntyy sohvan nurkkaan peiton alle. Millä sitten pitää sitä motivaatiota ympäri vuoden? Listasin asioita, joilla minä motivoin itseni ulos lenkille. 

 • Yhteislenkit
 • Uudet reitit
 • Tapahtumat
 • Juoksukoulu
 • Lenkit yhdessä puolison / kaverin kanssa
 • Uudet treenivaatteet / Juoksulenkkarit
 • Juoksuohjelma
 • Tavoite (10 km, puolikas,maraton, 1h juoksua, parempi kilometrivauhti jne.)
 • Juoksulenkin ajoittaminen eri aikoihin vuorokaudessa
 • Vaihtelevia lenkkejä ( pitkiksiä, vetoja, mäkijuoksua,polkujuoksua jne.)

Totuus on se, että kaikilla tulee varmasti kausia kun ei oikeasti kiinnosta mutta jollakin keinolla hekin vain saavat itsensä lenkille.  Onko se itsekuria, päättäväisyyttä vai tavoitteellisuutta? Onko helpompi lähteä juoksuohjelman sanelemana lenkille vai lähteä lenkille juuri silloin kuin itsestä siltä tuntuu? Minulle juokseminen yhdessä jonkun kanssa tai porukassa on mieluista puuhaa varsinkin silloin kun motivaatio on aikalailla nollassa eikä millään kiinnostaisi lähteä lenkille.  Juoksukoulun aloittaminen voi olla paikallaan siinä vaiheessa kun haluaisi aloittaa juoksemisen mutta ei saa itseään liikkeelle. Koen, että juoksukoulu on hyvä juttu myös sellaisina vuodenaikoina kun motivaatio liikkumiseen on heikommillaan esimerkiksi syksyllä ja talvella. Juoksukoulun treenien ansiosta tulee lähdettyä säässä kuin säässä ja siellä on hyvä porukka tsemppaamassa.  Lähde etsimään uusia juoksureittejä niiden tuttujen tilalle ja koe elämyksiä juostessa. Ihaile maisemia ja nauti. Sellaista juoksun kuuluu olla eikä aina sitä verenmaku suussa juoksua!

Mikä motivoi sinua lenkille? 🙂

No Comments

 • Marika /Hirveetä menoa

  Minua motivoi, se että juokseminen pitää kunnon hyvänä ja mielen virkeänä. Juoksulenkki on minun vaihtoehtoni kavereiden kanssa kahvittelulle..me juostaan kavereiden kanssa – kunto kasvaa ja maailma paranee. Koiran ulkoilutus hoituu samalla, kun juoksee. =)

  Eniten minua motivoi se, että sovin ja määritän jonkin kisan, joon alan harjoittelemaan. Kun olen vielä miettinyt aikatavoitteenkin, niin harjoituksia ei halua jättää pois, sillä haluaa päästä tavoitteeseen ja onnistua.

  Minä en motivoidu maisemista ja uusista lenkeistä niin, että ne olisivat syy lähteä lenkille, mutta monta kertaa olen tyytyväisempi lenkkiini, kun siellä on nähty ja koettu kaikenlaista.

  Lisäksi lenkillä ajatukset kulkee paremmin ja pää on täynnä ideoita kotiin tulessa. =)

 • Sini /luontoloinen

  Hyviä vinkkejä! Itseä varmasti motivoi eniten se että juoksee miehen kanssa yhdessä. Se on niin reipas että lähtee lenkille oli sää tai mielentila mikä hyvänsä ja itteä korpeaa jos jää kotiin. 😀 Myös ne yhteiset tavoitteet ja lukkoonlyödyt kisat auttaa motivoimaan. Mutta huomaan myös että omaan vuoteen pitäis mahtua myös sitä vapaata ja stressitöntä liikunta-aikaa. Tahdon olla vähän turhan tarkka noista treeniohjelmista välillä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *