Tulinen kaalisalaatti

Tammikuun astuessa esiin aloin kaivata ruokiin väriä. Halusin jotain maukasta ja erilaista. Löysin sattumalta kaalisalaatin reseptin jota hieman muokkaamalla enemmän omaan makuun sain todella hyvän salaatin aikaiseksi. Mieheni ei ole yhtään kaalin ystävä mutta suostui maistamaan tekemääni salaattia ja kehui jopa ihan hyväksi. Otan tuon kohteliaisuutena mieheltä joka vihaa kaalia.

Aineksia voi aina vaihdella sen mukaan mistä itse tykkää ja se tekee salaattien tekemisestä älyttömän helppoja.  Joskus on kuitenkin kiva katsella vinkkejä resepteistä sillä tarpeeksi kauan kun syö vihersalaatti-kurkku-tomaatti sekoitusta niin alkaa kaipaamaan muutakin. Coleslaw-salaatti on ihan ykkösherkkua mutta koska sen kalorimäärän takia sitä ei ihan joka päivä voi syödä niinpä tämä kaalisalaatti on kevyempi versio.

Tykkään myös käyttää yrttejä sekä salaateissa, että ihan ruuankin joukossa sillä ne antavat niin hyvän tuoksun. Tähän salaattiin olen käyttänyt minttua ja korianteria, joista mintussa varsinkin on todella voimakas tuoksu. Kesällä aion kyllä varmasti laittaa näitä yrttejä kasvamaan kasvimaalle, jos vaikka saisi satoa haettua ihan omasta maasta.

Kaaleja kannattaa syödä ihan myös niiden ravintoarvojen takia, sillä niissä on c-vitamiinia ja sitähän näin flunssakaudella tarvitaan. Itse ainakin olen käyttänyt salattiin lähes tulkoon kaikki aseeni flunssan selättämiseksi.

Tulinen kaalisalaatti
Tarvittavat ainekset:
Punakaali
Valkokaali
Porkkana
Kurkku
Inkivääri tuore
Chili
Valkosipuli
Limen mehu
Oliiviöljy
Suolaa ripaus
Minttu tuore
Korianteri tuore
Helpoimmalla pääsee kun höylää kaalista siivuja juustohöylällä. Varsinkin punakaalista saa hienoa silppua tällä taktiikalla. Kaaleja, kurkkua ja porkkanaa olen raastanut saman verran ja niistä koostuu salaatin pohja. Inkivääriä, valkosipulia ja chiliä kannattaa laittaa oman maun mukaan. Itse tykkään tulisesta joten chiliä löytyy runsaasti minun salaatistani. 
Erilliseen astiaan olen sekoittanut yhden limen mehun puristettuna, oliiviöljyä loraus sekä siihen vähän suolaa antamaan suolaisen maun kirpeän limen seuraksi. Silppua yrtit ja lisää ne salaattiin jonka jälkeen kaada ”kastike” joukkoon. Sekoita ainekset keskenään ja salaatti on valmis tarjoiltavaksi. Helppoa ja hyvää!

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *