Parasta kosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikasta puhutaan paljon ja se herättää ihmisissä sekä positiivisia, että negatiivisia mielipiteitä. Mielestäni näin kuuluukin olla. Kaikkia asioita kuuluu kyseenalaistaa sillä ei ole olemassa yhtä ja oikeaa vaihtoehtoa. Se mikä sopii toisen iholle ei välttämättä sovi toiselle. Olemme kaikki yksilöitä ja jotkut voivat olla herkempiä kun toiset. Allergiat määrittelevät myös tuotteita mitä voi käyttää. On tutkittu, että nainen käyttää päivässä suunnilleen 12 ihonhoitotuotetta altistuen noin 168 ainesosalle.  Ainesosat voivat myös aiheuttaa ristireaktioita, jolloin altistumme vielä useammalle ainesosalle. Onhan tuo aikamoinen määrä aineita ihan vain kosmetiikkatuotteista. Saati sitten kun mukaan lasketaan kaikki kodin pesuaineet yms.

Olin Laveran tilaisuudessa, jossa yhtenä puhujana oli Päivi Kousa. Hän puhui hyvin ajatuksia herättävästi. Ei ollut niinkään luonnonkosmetiikan puolesta puhuja mutta ei ollut vastaankaan vaan kertoi näistä tuotteista ”kemistin” näkökulmasta. 

Luonnonkosmetiikan lähtökohtana on luonnosta saatavat raaka-aineet, joita käytetään pääosin luomuna tai biodynaamisesti tuottettuina. Raaka-aineet kerätään luonnosta kestävästi, kasvin luontaista uusiutumista vaarantamatta. Tuotteen valmistaminen tapahtuu luonnonkosmetiikassa käytettävien raaka-aineiden ominaisuuksia vaalien. Koska synteettisiä hajusteita ei luonnonkosmetiikassa käytetä niin tuotteiden tuoksut ovat peräisin käytetyistä raaka-aineista. Tuotteiden säilyvyys varmistetaan laadukkailla raaka-aineilla, huolellisella valmistamisella ja tuotteen säilyvyyttä edistävillä pakkauksilla sillä luonnonksometiikassa ei myöskään käytetä synteettisiä säilöntäaineita. Kaikki sertifioidut luonnonkosmetiikkatuotteet valmistetaan ilman synteettisiä väriaineita, parabeeneja, mineraaliöljyjä tai silikonia.

Olen vasta nyt tajunnut kierreltyäni kosmetiikkaosastoja ei kaupoissa, että kuinka laaja valikoima tuotteita löytyy luonnonkosmetiikan puolelta. En tiedä onko mitään sellaista tuotetta enää olemassakaan mitä ei saisi luonnonkosmetiikkana ostettua. Mielelläni kuulisin jos joku sellainen tuote vielä löytyy markkinoilta.  Luonnonkosmetiikan puolella on jo paljon brändejä ja jopa suomalaisiakin löytyy mikä on aina hieno asia.

Se onko luonnonkosmetiikka ainoa oikea vaihtoehto niin en osaa vastata mutta itse katson sitä niin, että jos pystyn valinnoillani vaikuttamaan ettei esimerkiksi kertyisi niin paljon jätettä tai ilmansaasteita tuotteita valmistuessa niin valitsen mieluummin tämän kaltaisia tuotteita. En myöskään käytä tuotteita, joita olisi testattu eläimille. En ole koukuttanut itseäni mihinkään tuotteisiin niin syvästi ettenkö voi harkita vaihtavani niitä luonnonmukaisempiin. Haluan kuitenkin tutkia itse paremmin luonnonkosmetiikan tuotemerkkejä ja valita niistä itselleni mieluisimmat.

Käytätkö sinä luonnonkosmetiikkatuotteita? Mitä merkkiä suosittelet?

No Comments

  • Susanna Kajala

    Sehän siinä onkin kun valikoimaa on niin paljon,että miten sieltä löytäisi sen itselleen parhaiten sopivan ilman, että pitää ostaa kotiin isot arsenaalit kaikkea.

  • Riikka

    Mä haluaisin käyttää enemmän luonnonkosmetiikkaa (eettisistä syistä), mutta valikoimaa on liikaa ja en oikeen osaa valita sopivia tuotteita.. Pelkään että tuote onkin huono, joten olen pysynyt vanhoissa suosikeissa.

  • Sini /luontoloinen

    Hassua, minulla tapahtui juuri pari viikkoa sitten hurahtaminen Madaran tuotteisiin. 🙂 Ne sopivat tosi hyvin tällaiselle pintakuivalle mutta kovasti kosteutusta vaativalle kolmekymppiselle naamalle. Ja lisäksi on ihanan miedon tuoksuisia ja järkevän hintaisiakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *