Hyvä paha some!

Huomaan taas selaavani Instagramia, jonka jälkeen katson mitä uutta Facebookissa on ja viimeisenä vielä Snapchat.  Tämä rutiininomainen teko tapahtuu useita kertoja päivissä ja välillä en edes itse huomaa kun olen jatkuvasti puhelin kädessä vaan mieheni huomauttaa. Onhan se ärsyttävä tapa mutta en ikinä selaa kännykkää jos olen ystävien seurassa sillä sen koen todella loukkaavaksi. Jos olen sopinut meneväni kahville tms. niin silloin keskityn seurassani olevaan ihmiseen enkä puhelimeen.

Sosiaalinen media näkyy nykyään kaikkialla ja se onkin hyvinkin vaikutusvaltainen media, jonka avulla voidaan vaikuttaa, uskotella, ihastuttaa ja suututtaa. Mitä ikinä haluatkin saada aikaiseksi niin some kyllä auttaa sillä tiedon leviäminen sosiaalisessa mediassa tapahtuu aikalailla ruton lailla. Kahvipöytäkeskustelut alkavat useimmiten ”Hei näitkö sen videon Facebookissa tai katsoitko sen tyypin snapchatin?” Ja ne jotka ei ole vielä nähnyt niin niille se näytetään, jolloin tieto on taas levinnyt.  Tämä toimii hyvin myös markkinointikanavana niin yrityksille kuin ihan kaupungeille ja kunnille. Hetki sitten luin tämän päivän Turun sanomaa, jossa oltiin haastateltu Varsinais-Suomalaisten kunnanjohtajien somen käyttöä.  Monelle  kunnalle ja kaupungille varsinkin Facebook oli nopein tapa viestiä asioita kuntalaisille mikä on varmastikin totta, sillä itse ainakin nopeiten huomaan omassa kunnassa tapahtuvat asiat kunnan Facebook sivulla. Kunnan nettisivuille tulee mentyä vain jos etsin yhteystietoja tms. mitä en todennäköisesti löydä Facebookista.

Yritysten Instagram feedit kiinnostavat minua ja puhutteleva Instagram feed voi jopa johtaa tuotteen ostamiseen. Yksityishenkilöiden Instagram ja Pinterest sivustot taas toimivat inspiraation ja motivaation lähteinä.  Erilaiset tapahtumat ovat myös kivasti alkaneet hyödyntämään somekanavia ja hienot kuvat esimerkiksi juoksukisoista aiheuttavat minulle sen reaktion, että sinne on yksinkertaisesti vain pakko ilmoittautua.  Näin on tullut tänä vuonna ilmottauduttua hyvin moneen kisaan.  Facebookista on tullut enemmänkin se tiedonantokanava jossa jaetaan porukoiden kesken tietoa eikä niinkään kuvia.

Sosiaalinen media antaa mahdollisuuden moneen niin hyvään kuin pahaankin. Itse koen somen hyvänä tai haluan ainakin uskoa sen tuovan suurimmalle osalle ihmisistä hyvää,  mutta uskon, että moni saa somen kautta myös valtavasti kritiikkiä. Sitä en edelleenkään tajua miksi joku seuraa sellaisten ihmisten somekanavia jotka heitä ärsyttävät. Olisiko helpompi jättää seuraamatta heitä ja jättää pahanilman kommentti laittamatta? 

Mitä somekanavia sinä seuraat? Koetko sosiaalisen median uhkana vai mahdollisuutena?

No Comments

  • Janette Rikkinen

    Hyviä ajatuksia! Mä koen että some on pääsääntöisesti hyvä juttu. Mutta just toi ikävien kommenttien kirjottelu tuo sellaisen ikävän vivahteen siihen. Samoin se että kun viettää kaverien kanssa aikaa jossain kohdassa huomaa että kappas kaikilla taas puhelimet kädessä. Huomasin tämän varsinkin yksi päivä kun unohdin kännykän kotiin enkä voinut avata somea siinä kohtaa kun kaverini olivat kännykät kädessä.. Välillä pitäisi vai opetella keskittyä siihen hetkeen ja niihin ihmisiin siinä ympärillä:)

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *