Lastenhuoneet

Ostimme talomme 2011, jolloin remontoimme vain niin sanotun asuinkerroksen. Lapsiluku on kasvanut ajan saatossa yhdestä kahteen ja kahden ison koiran kanssa tilat alkavat käymään ahtaaksi.  Huonejärjestelyitä on muutettu monen monta kertaa vuosien aikana ja haluaisin jo pikku hiljaa päästä siihen tilaan,että lapsilla olisi omat huoneet, meillä makuuhuone, ruokailuhuone ja olohuone. Nyt on jatkuvasti jostain jouduttu luopumaan tilan loppuessa kesken.  Tästä syystä remontointi on vihdoinkin taas aloitettu ( niin ihanaa kun se onkin niin toivon sen jo loppuvan). Lapset saavat omat huoneet ja me saamme yläkertaan makuuhuoneen, jossa lapset majailevat tällä hetkellä. Haaveilen myös vaatehuoneesta mutta se ei mahdu tämän hetkiseen budjettiin, joten sitä saan odotella vielä hetken aikaa. Lastenhuoneista ei tule kovin suuria, joten kaikki säilytysratkaisut on otettava hyvin huomioon ja mitään ylimääräistä ei huoneisiin voi edes suunnitella. Toisaalta on hyvä, että huoneet ovat kompaktin kokoiset sillä jos tällä keinolla pääsisi aina niistä leluista eroon, jolla ei enää leikitä.  Varsinkin tyttäremme ei luopuisi mistään vaan haluaisi säilyttää kaikki lelut jopa rikkinäiset. Äidin pikku painajainen!

Haluan lastenhuoneista toimivat ja sisustukseltaan sellaiset, ettei niitä tarvitsisi remontoida ainakaan seuraavaan viiteen vuoteen vaan sisustusta pystyisi muuttamaan mahdollisuuksien mukaan verhoilla, vuodevaatteilla ja huonekaluilla eli seinäpinnat tulevat olemaan suhteellisen neutraalin väriset. Tykkään harmaan eri sävyistä seinäpinnoilla, jonka kanssa sopii moni väri sisustuselementtinä. Tiedän jo nyt, että jos tyttöni saisi päättää niin hänen huoneensa olisi varmaan sisustettu pelkästään pinkillä ja vaaleanpunaisen eri sävyillä. Yritän kuitenkin välttää tätä ilmiötä ja saada huoneeseen myös muuta väriä. Poika on kaikkiruokaisempi ja todennäköisesti ei välitä muusta kuin, että saa kaikki autonsa huoneeseen.

En halua huoneista sellaisia, että saan jatkuvasti pelätä, että nyt hajoaa kaikki sisustustavarat vaan heidän on saatava leikkiä niissä mitä haluavat. Huonekalujen ja muiden tavaroiden on kestettävä hieman rajumpaakin käsittelyä, jota tuo 3,5-vuotias tällä hetkellä tekee. Huonekalujen on myös oltava käytännöllisiä sillä kompaktin kokoisiin huoneisiin ei mahdu kovin paljon ylimääräistä. Tykkäisin myös lukunurkkauksesta jomman kumman huoneeseen, sillä kirjoja on kiva lukea yhdessä ja se saa muksut kivasti rauhoittumaan. Nykyään on myös ihania tauluja, joilla saa kivasti muutettua sisustusta jos alkaa jokin kuva ärsyttämään niin ei muuta kuin vaihtoon.

Mikä on sun mielestä lastenhuoneen must have-tuote? Onko jokin tietty huonekalu tai säilytysjärjestelmä, jolle antaisit täyden kympin?

 * Kuvat Pinterest*

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *