Hierontaa ja osteopatiaa

Olen huoltanut kehoani viime kuukausina hyvin huonosti ja se alkaa nyt näkymään. Pidempään kestänyt treenitauko ja kehonhuollon välinpitämättömyys on tehnyt jäykäksi ja kehon eri osat yllättävänkin kipeiksi. Sunnuntain pitkän polkujuoksulenkin jälkeen jalat ja selkä vetivät totaaliseen jumitukseen jonka takia olen saanut syödä särkyläkkeitä kaksin käsin voidakseni olla töissä. Sinänsä selkäkipu ei haittaa työntekoa koska kipu on keskellä selkää eikä alaselässä kuten yleensä mutta sellainen keskiselänlihasten polttelu on hermoja raastavaa.  Mikään asento ei tunnu hyvältä ja on vain kaikin puolin tuskainen olo. Keskiselän kipu johtuu tasan juoksurepun pitämisestä pitkään aikaan. Repun paino vaikuttivat juoksuun niin, että asento muuttui täysin ja keho kipeytyi eri paikoista kun normaalisti. Uskon myös, että jalkavaivani olivat syynä sillä kun jalat liikkuvat huonossa liikkeessä niin se jumiuttaa koko kehoa.

Varasin maanantaina ajan hierojalle ja sain ajan heti tiistaille. Pahimmat kohdat olivat selkästi pakarat sekä reisien ja pohkeiden ulkosyrjät. Tunnissa jalat oli hierottu kevyemmiksi ja liikkeelle lähtäkin tuntui jo paljon helpommalta.

Keskiviikolle olin kauan sitten varannut osteopaatille ajan työkaverin suosituksesta. Minulla on ollut jo jonkin aikaa rintakehässä jokin lukko jota en itse saa auki ja vatsan kanssa on ollut älyttömän paljon vaivoja. Olin lukenut, että osteopaatti pystyy hoitamaan monenlaisia vaivoja kuten myös vatsavaivoja ja se oli suurin syy ajan varaamiseen. Tänään sitten kävin Tanjan vastaanotolla ja minut vastaanotti mitä iloisin ihminen. Kerroin kaikki ongelmani ja sitten Tanja alkoi tutkimaan. Samalla kun hän kävi läpi selkäpuolen ongelmakohtia niin hän kyseli juoksu innostuksestani ja esitti lisäkysymyksiä vaivoihini. Kun selkä ja etupuoli oli päällisin puolin käyty läpi niin sain käydä pedille ja Tanja jatkoi tunnustelua. Kireitä kohtia löytyi mm. keskellä selkää joka todennäköisesti on syynä alaselän jumitukseen vetäen selän juostessa huonoon asentoon. Vatsan alueen ongelmiin löytyi muutamia jumituskohtia, joita Tanja manipuloi.  Vasen etureiteni on todella kireä ja se kuulemma voi heijastua jotenkin paksusuolen ongelmista. Hyvin mielenkiintoista ja tekisi mieli ahmia kaikki kirjat tähän hoitomuotoon liittyen.

Selkärangan suurimman jumituksen hän sai avattua ihan helposti mutta sitten löytyi vielä niskasti paha jumi jota ei ehditty tällä kertaa hoitamaan, joten varasin heti uuden ajan. Nyt kuulostelen oloa kuukauden verran ja katson oliko tästä kerrasta apua mm. juoksuasennon hyvänä pitämiseen ja hengittämiseen ja helpottaako vatsaongelmat.  Olin todella otettu siitä kaikesta tiedosta jonka Tanja jakoi samalla kun tutki ja manipuloi. Innolla odotan seuraavaa kertaa ja varsinkin kun tässä välissä on kolmet juoksukisat ( 10km ja 2 x puolimaraton), joten ihanaa olisi jos juokseminen olisi tämän yhdenkin kerran jälkeen helpompaa.

Tässä vielä infoa osteopaatin ammatista. Osteopaatti on kehon rakenteen ja toiminnan asiantuntija. Työkaluinaan osetopaatti käyttää anatomian ja fysiologian tuntemusta sekä palpaatiota, tarkkaa käsillä tunnustelun taitoa. Näihin perustuvat sekä osteopaattinen tutkiminen, että miellyttävän tuntuiset hoitotekniikat.Käsittelemällä pääasiassa niveliä, lihaksia ja sidekudoksia osteopaatti pystyy vaikuttamaan laajasti kehon toimintoihin. Osteopatiasta voikin tuki-ja liikuntaelimistön kipujen ja liikerajoitusten lisäksi saada apua myös monenlaisissa toiminnallisissa oireissa esimerkiksi ruuansulatukseen tai hengitykseen liittyen. Osteopaattinen hoito on tarpeen mukaan tarkasti oireeseen pureutuvaa tai hyvin kokonaisvaltaisesti kehoon vaikuttavaa. ( Osteopatiakeskusvalo )

Tämän loppupäivän otankin rennosti sillä kävin työpaikalla luovuttamassa verta kun Spr oli saapunut sankoin joukoin paikalle. On oikeasti ihan mahtavaa voida hoitaa tämmönenkin juttu työpäivän aikana sillä tiedän, että ei minun tule työpäivän jälkeen lähdettyä spr:n toimistolle verta luovuttamaan varsinkin kun on ihan eri suunnassa kuin missä koti on. Näin kun se tuodaan työpaikalle niin käyn aina kun siellä ovat eli pari kertaa vuodessa. Veriryhmäni ei todellakaan ole mikään erikoinen mutta jos siitä jollekin on hyötyä niin autan ilomielin.

Olo on aika raukea ja koitan tässä sinnitellä hereillä siihen asti, että esikoisen jumppa loppuu ja päästään kotiin. Kotona ei onneksi tarvitse enää tehdä mitään vaan saan painua suoraan nukkumaan. Huomenna pidän töstä vapaata ja suuntaan Helsinkiin.

Kuva Ellen Kivistö

No Comments

  • Sini /luontoloinen

    Osteopaatista ei ole kokemuksia mutta jäsenkorjauksesta kyllä. 🙂 Nämä "luomuvaihtoehdot" on kyllä ihan ykkösiä, nimimerkillä kirurgian polille matkalla ollut ja jäsenkorjaajan käsittelyllä parantunut.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *