Kohti Bodom trailia

Ihan uskomatonta, että mihin tämä aika on oikein mennyt nimittäin ensi viikolla juoksen Bodom trailin puolimaratonin. Viime vuonna harmittelin kun en tajunnut ilmoittautua ja tämä on niitä kisoja, jotka myydään heti loppuun. Tänä vuonna olivat järjestäneet Bodom night kisan sekä tuplahäsän eli Bodom night + Bodom trail, joten valinnanvaraa on enemmän ja kisailijoita otettu enemmän mukaan. Osallistutaan mieheni kanssa Bodom trailiin 21 km joka juostaan siis lauantaina 6.5.2017.

Kaikki kisavarusteet on vielä miettimättä mutta eiköhän sieltä kaapista löydy kaikki tarvittavat paitsi urheilugeelit, joita on pakko käydä ostamassa lisää. En tykkää urheilugeeleistä mutta kannan niitä mukana siltä varalta, että tarvitsen lisäboostia. Ihan ilman mitään energiaa en uskalla lähteä puolikasta vetämään enkä varsinkaan poluille. Olen totutellut pidemmillä lenkeillä vatsaani sietämään myös ruokaa eikä vain urheilugeelejä tai -juomaa. Ei nimittäin ole itsestään selvää, että syöminen onnistuu juoksun lomassa.  Ensinnäkin minun ei ainakaan tee edes mieli mitään ruokaa (käytännössä tarkoittaa jotain kylmää evästä jonka saa reppuun mukaan) mutta koska ultramatkoilla on pakko pystyä myös syömään niin on se vatsa opetettava sietämään sitä jo lyhyemmilläkin lenkeillä. Itselle tulee ainakin helposti pitkillä lenkeillä (puhutaan yli 20 kilometrin lenkeistä) etova olo, jolloin ei tee mieli syödä mitään. Minulla on monesti ollut mukana energiapatukoita mutta harvemmin olen saanut edes yhden syötyä kokonaan sillä ei vain ole tehnyt mieli. Olen kokeillut niin pähkinöitä, suklaata, hedelmiä mutta oikein mikään ei tunnu uppoavan suosiolla niin on ollut vain pakko vetää suusta alas. Vatsan kanssa ei ole ollut ongelmia kuin kerran ja sekin oli tämän vuoden ensimmäisellä maratonilla Porin hallimaratonilla, jonka jouduin jättämään kesken noin 15 kilometrin jälkeen.  Vaikka vatsani on muuten ongelmallinen niin kaikki energiatuotteet se on kyllä hyvin sietänyt.

Jännittää ihan kamalasti. Treenit ovat lähteneet ihan hyvin käyntiin mutta silti on tullut treenikertoja ihan liian vähän tätä kisaa ajatellen. Pelottaa miten jalat kestää polulla juoksua vai hyydynkö ensimmäisten kilometrien jälkeen pohjekramppien takia. Lähdenkin kisaan ihan ilman mitään aikatavoitetta ja koitan olla stressaamatta mahdollisesta pilalle menevästä juoksusta. Haluan vain onnistuneen suorituksen ja kokea itse tuon niin kehutun Bodomin reitin. Myönnän, että on vaikeaa lähteä kisaamaan ”huonolla kunnolla” mutta enempää en tässä olisi ehtinyt tekemään kun on sairastellut yms. Viikko on tässä vielä aikaa tehdä lisää kehonhuoltoa ja kevyitä lenkkejä, joilla saada jalat juoksukuntoon. Niitäkohtaan olen optimistinen, että ne saan paremmiksi mutta kuntoa en. Ihaninta on kuitenkin päästä uusille poluille juoksemaan.

Onko joku muu tulossa Bodomille juoksemaan? 🙂

No Comments

  • Eveliina

    Oi, olisi kiva tulla Bodomille, nyt kun tässä polkujuoksuhommassa on alkanut päästä vauhtiin… Tänä viikonloppuna olen menossa Sipoonkorpi trailille, tosin vain 10 km matkalle, mutta ajattelin että se saa nyt riittää ensikertalaiselle :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *