Marttilan kymppi

Mahtavaa lauantaita kaikille. 🙂 Täällä on aamulla käyty hölkkäilemässä ystävän kanssa Marttilan kympissä 10 kilometrin matka. Viikolla ystäväni huhuili lenkkiseuraa Facebookissa kyseisiin kisoihin ja varoitti, ettei tosiaan ole tyyliin yläasteen jälkeen juossut mutta halusi nyt haastaa itsensä juoksemalla 10 kilometrin matkan. Koska koen olevani yhtä yllytyshullu omissa haasteissani niin ilmottauduin heti mukaan tsemppariksi.

Aamulla jännitti tavalliseen tapaan vaikka nyt en ollutkaan tosissaan lähdössä kisaamaan mutta kisavietti se herää heti kun puhutaan juoksukisoista. Aamiaisn jälkeen lähdin ajelemaan kohti Marttilaa jossa treffattiin ystävän kanssa. Kun pitkästä aikaa nähtiin toisemme niin oli paljon kuulumisia vaihdettavana mutta silti odottavan aika on pitkä ja tuntui, että aloitukseen oli jatkuvasti pitkä aika. Sää oli aurinkoinen ja hieman plussan puolella eli hyvä juoksukeli tulossa.

Koska kyseessä oli ystävän ensimmäiset juoksukisat niin tahti oli rauhallinen mikä sopi minulle vallan mainiosti sillä itsekään ole missään teräskunnossa.  Ystävän kunnon tahtiin mentiin hölkkäillen ja välillä kävellen. Maaliin tultiin ajalla 1h 15 min mikä on ihan mahtava aika ensimmäiseksi kympin ajaksi!  Kaikki maaliin tulijat saivat mitalin suorituksestaan.

On ihanaa huomata miten paljon porukkaa saapuu näihin pienempiin kisoihin. Kisareitti oli hyvin merkitty ja joka tienhaarassa oli joku opastamassa.  Kympin reitillä oli noin neljän kilometrin kohdalla mehupiste, josta sai suun taas kosteaksi. Kaiki sujui mielestäni tosi hyvin ja jouhevasti enkä keksi kisasta mitään valittamista. Ehdottomasti suosittelen kyseistä kisaa jos mielii rauhallisempaan kisaan maalaismaisemiin.

Tästä on hyvä jatkaa kisaputkea ja seuraavana vuorossa on muutaman viikon päästä juostava Aurajoen yöjuoksu, jossa myös juoksen kympin matkan. Viime vuoden 53 minuutin aikaa en lähde tänä vuonna parantamaan tällä kunnolla mutta jos vaikka tunnin pintaan pääsisin niin olisin todella tyytyväinen. Pääasia on kuitenkin pystyä säilyttämään kisoissakin hyvä juoksufiilis ja juosta oman kunnon mukaan.  Tässä vaihessa vuotta ei ole varaa ottaa enää yhtään telakkaa koska kisakausi on vasta alkamassa. Näin ollen muutaman viikon päästä juoksen varmalla otteella juuri sellaista vauhtia joka tuntuu hyvältä enkä veren maku suussa.

Miten sun lauantai on mennyt? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *