Treeniviikko 16

Maanantaina kävin juoksemassa koiran kanssa. Leppoisa lenkki ilman, että tuntui hapen loppuvan kesken tai jalkojen painavan. Tämä oli viime aikojen lenkeistä ehkä parhaimpia fiiliksiltään vaikka mitään erikoista ei juoksun aikana tapahtunut. Juoksu vain kulki kerrankin todella super hyvin.
Matka 7 km, kesto , keskitahti , keskisyke, maksimisyke

Tiistaina oli mäkivetojen aika, jotka saavat verenpaineen nousemaan pelkästään ajatuksesta. Tykkään siitä raskaan treenin aiheuttamasa olen ihan puhki- tunteesta, mutta sitten kun se tunne on jo ennen juoksua niin hyvää treeniä ei tule. Yhden meidän vakiopolkujuoksureitin varrella on aika tappava mäki tai siltä se on siinä loppuvaiheessa lenkkiä tuntunut, joten ajettiin sinne autolla koska muksut oli mukana. Ei muuta kuin tunkkaamaan mäkeä. Näin kun juoksua ei ollut alla se 8 kilometriä polkua niin ei mäki ollutkaan niin pahan tuntuinen mutta kyllä vaan jaloissa hapotti. Reidet tärisi kun viidettä ja viimeistä kertaa menin mäen ylös. Vielä olisi kuntoa riittänyt mutta jos nyt yrittäisin välttää loukkaantumisia ja pysyä juoksu kunnossa ainakin tämän vuoden loppuunasti niin en uskaltanut vedellä mäkeä ylös alas niin pitkään ettei jalat enää kulje.  Mäki ei ollut pitkä mutta maastoltaan hieman haastava joka taas vaatii jaloilta ja aivoilta nokkeluutta ja hereillä oloa. Kello oli päällä vain vetojen ajan.
Matka 1,27 km, kesto 8 min 50 sek, keskitahti 6:57 min/km, keskisyke 148, maksimisyke 176

Keskiviikkona ansaittu lepopäivä.

Perjantaina minun piti mennä pyöräilemään mutta koira katsoi niin anovasti mukaan, että päätin lähteä juoksemaan hänen kanssaan. Koira oli tänään kuitenkin vedettävää mallia eikä jostain syystä suostunut juuuri juoksemaan. Itsellä olisi ollut hyvin vauhtia mutta en viitsinyt retuuttaa mukana koiraa joka ei halua juosta. Huomasin pari päivää aiemmin, että koiran yksi kynsi oli halki aika pitkältö matkalta joten syynä on todennäköisesti tuo kipeä kynsi.  Juostiin näin ollen vain vähän päälle pari kilometriä.
Matka 2,13 km, kesto 13min 46 s, keskitahti  6:28 min/km, keskisyke 171 ja maksimisyke 191

Sunnuntaina pidempi lenkki yhdessä mieheni kanssa. Haaveissa oli käydä juoksemassa yli 20 kilometrin lenkki mutta jalkani olivat eilisen korkkarikävelyn jälkeen eri mieltä. Niinpä hissuteltiin menemään ja vähän väliä sain alkumatkasta pysähtyä venyttelemään pohkeita sillä ne olivat niin kipeät ettei tahtonut pystyä edes venyttelemään.  Viiden kilsan jälkeen alkoi jo hieman helpottamaan ja olin tuohon mennessä ottanut jo kahteen kertaan suolaa mukana olleesta pussista. En tiedä sainko apua suolasta, venyttelystä vai lämpenikö jalat vasta tuon jälkeen mutta juokseminen alkoi tuntua jo vähän paremmalta. Olimme ottaneet eväät mukaan ja söimme noin tunnin jälkeen leivät ja joimme mustikkakeittoa.  Jalat tuntuivat menevän hetken istumisen jälkeen totaalijumiin ja alkoi tulla myös kylmä, joten oli pakko lähteä taas liikkeelle. Juoksimme hieman eri reittiä takaisin autolle ja loppujen lopuksi parin tunnin reissulle kilometrejä kertyi 17,10.
Matka 17,10 km, kesto 2 h 07 min, keskitahti 7:28 min/km, keskisyke 166, maksimisyke 180

Mukavaa alkanutta viikkoa sulle! 🙂

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *