Koirasi parhaaksi

Minulla oli ilo päästä tekemään kaupallista yhteistyötä Purinan kanssa. Sain koirillemme testattavaksi kolmea erilaista Purina Beyond sarjan koiranruokaa; lammasta, kalaa sekä kanaa. Meillä on perheessä kaksi koiraa; landseer Peppi ja dalmatialainen Claudia.  Kaikki tuntevat dalmatialaisen pilkkuineen mutta landseer on jopa koiraharrastajien keskuudessa suhteellisen tuntematon rotu mikä on sääli sillä rotu on mitä sydämellisin sohvanvaltaaja.

Peppi on 10-vuotias tehopakkaus, jolla energiaa virtaa vielä näinkin vanhana. Nivelrikon takia pitkät lenkit ovat vaihtuneet lyhyempiin ja hän nauttiikin kaikkein eniten uimisesta sillä käytetäänhän rotua myös vesipelastuskoirana.  Vanhemman koiran kohdalla olen joutunut miettimään tarkoin hiilihydraattien määrää antamassani koiranruuassa, sillä Peppi on hieman liiankin herkkä lihoamaan eikä se ole nivelrikosta kärsivälle koiralle yhtään hyvä asia. Simply 9 tuotteissa on mm. proteiinia 25 %,  rasvaa 15 % ja kuituja 3%.  Kuidut antavat myös hyvin vauhtia ehkä jo hieman hidastuneelle aineenvaihdunnalle.

Dalmatialaisemme Claudia viihtyy mukanani juoksulenkeillä 2-5 kertaa viikossa, joten on tärkeää, että ruoka on tarpeeksi energiapitoista mutta ei lihottavaa. Liikkuvalle koiralle Beyond-tuotteet ovat hyviä sillä niiden sisältämät täysjyväohra, riisi sekä kaura vapauttavat energiaa tasaisesti koko päiväksi. Ne sisältävät myös hyviä omega-3 rasvahappoja pitämään huolta turkin ja ihon hyvinvoinnista. Dalmatialaisilla kuten Claudiallakin on taipumusta iho-oireisiin, jonka olemme saaneet kuriin laadukkaalla ja puhtaalla ruualla.

Haluan ehdottomasti tarjota koirillemme niiden tarpeisiin sopivaa ruokaa, jossa on heidän tarvitsemiaan tärkeitä ainesosia. Kerran panostan perheen ruokaan niin samalla vaivalla panostan koirien ruokaan. Ne ovat perheenjäseniä ja haluan heidän voivan yhtä hyvin kuin muutkin perheenjäsenet.  En halua syöttää koirille sellaisia tuotteita, joista heille ei ole mitään hyötyä ja jotka tekevät koiran olosta väsyneen ja väsähtäneen. Sen tietää itsekin kun syö vähän huonosti eikä niin terveellistä, että fiilis on aika laimea eikä oikein huvita tehdä mitään. Sama pätee koiriin. Kun ruokavalio on kunnossa niin koirat ovat pirteitä ja energisia. Koska koirat eivät voi itse vaikuttaa ruokaansa niin se on omistajan tehtävä katsoa, että koira saa sille sopivaa ruokaa.

Terveellisellä ja puhtaalla ruokavaliolla ei mielestäni voi saada aikaa mitään pahaa. Jos koiralla on virtaa niin, että se yksinollessa syö huonekaluja tai muita tavaroita niin se ei ole ruuasta kiinni vaan puutteellisesta tekemisestä ja liikuttamisesta. Kaikille koirille ei riitä pelkkä lenkkeily vaan tarvitsevat energian purkuun toimintaa joka vaatii aivotoimintaa.  Näin ollen ruuan laadussa ei kannata tinkiä vaan mieluummin katsoo, että ruuassa on kaikki tarpeellinen niin koira ei tarvitse mitään ylimääräistä sen lisäksi. Meidän koirat syö pelkästään kuivaruokaa, joten olen tarkka siitä, että ravinto, jota tarjoan on luonnonmukaista, puhdasta ja terveellistä. Toki heitäkin joskus hemmotellaan ja saavat silloin tällöin jotain herkkua mutta pääravintona menee kuivaruoka.

Purina Beyond Simply 9 koiranruuat sisältävät valikoituja luonnollisia ainesosia ja tarjoavat koirille 100 %: n täysravinnon, eivätkä ne sisällä mitään keinotekoisia väri-, säilöntä- tai aromiaineita. Tuoteselosteen tavaaminen oli helppoa sillä nämä ruuat eivät tosissaan sisällä mitään ihmeellistä. Simply 9 nimikin muuttee viittaa siihen, että koostumus sisältää yhdeksän helposti tunnistettavaa ja luotettavaa raaka-ainetta. Jokainen tietää mitä on lammas, ohra, riisi ja pinaatti, joita löytyy näiden koiranruokien tuoteselosteista. Samoja tuotteita tulee ostettua perheellekin ruokakaupasta ja samasta paikasta saat myös ostettua näitä Purina Beyond koiranruokia. Ei muuta kuin syömään sanoo Peppi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *