Kuka on tänä päivänä aito?

Mitä aitous on nykypäivänä?  Sosiaalinen media antaa meille kuvan täydellisistä ihmisistä ja täydellisestä elämästä. Nuoresta iästä asti annetaan kuva, että virheitä ei ole varaa tehdä ja, että aina pitäisi näyttää hyvältä. Onko huomionhakuisuus vääränlaisella aitoudella oikein? Kuka on tänä päivänä aito?

Aitouden synonyymit ovat alkuperäisyys, arvokasta, autenttista, ehtaa, nostaa arvoa, oikeus, puhtaus, rehellisyys, reiluus, todellisuus, tosius, vilpitöntä ja väärentämättömyys. 

Sosiaalisen median tuoman paineen alla halutaan antaa itsestään paras mahdollinen kuva. Epäonnistuneet kuvat poistetaan heti kännykästä vaikka nekin voisivat saada ihan yhtälailla tykkäyksiä mutta niillä ei luoda täydellistä olemusta. Tykkääjät painavat nappia kauniiden kuvien kohdalla ja he haluavat nähdä kuvissa hymyä, onnellisia ihmisiä. Onko väärin ottaa kuva kun on paha mieli joka oikeasti olisi sitä aidointa?  Kulkeeko aitous ja onnellisuus käsikkäin? Hymyilläänkö kuvissa oikeasti siksi, että kuvausottopäivänä oli hyvä fiilis vai siksi että kuvissa pitää hymyillä?

Miksi ei siis olla kaikki aitoja ihan sellaisina kuin ollaan? Ennen haluttiin olla erilaisia, nykyään täydellisiä eikä haittaa vaikka kaikki näyttäisivät samalta kunhan näyttää hyvältä. Upeiden design vaatteiden alta paljastuu timmi kroppa ja olalla heiluu merkkilaukku. Jos joku nyt ajattelee minun olevan kateellinen näille ihmisille joihin postauksellani kenties viittaan niin ei pidä paikkaansa. Minä koen olevani juuri niin aito kun voin vain olla. Olen kertonut rehellisesti blogissani kuin muuallakin sosiaalisessa mediassa päivistä jolloin juoksutreenit ei kulje ja epäonnistuneista kisoista.  Myönnän syöväni välillä pikaruokaa enkä aina jaksa pilkun tarkasti noudattaa treeniohjelmaa. En esitä olevani super hyvä juoksija tai edes omistavani täydellistä juoksijan vartaloa. Sitä vastoin omistan kropan joka muodoillaan vaikeuttaa juoksua  (lue liikakilot) mutta en ota sitä ongelmana vaan haasteena. Näytän sosiaaliseen mediaan jakamissani kuvissa juuri siltä miltä näytän oikeastikin. En ehkä ole täydellinen sosiaalisen median näkökulmasta kun en omista sixpäkkiä enkä ole ihannepainoinen vaan koen olevani ihan tavantallaaja.


Mitä aitous on sinusta? 

Kuva Mari

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *