#hyväjuoksu – kirjasuositus

Sain yhteistyössä Takomorunnersin ja Fitran kanssa luettavaksi Kirsi Valastin #hyväjuoksu- kirjan.
Kirjan kirjoittaja Kirsi Valasti on ammattivalmentaja ja psykoterapeutti. Hän on edustanut Suomea Ateenan olympialaisissa ja pitää hallussaan 45-vuotiaiden Suomen ennätyksen 5000 metrillä. Kirsi on entinen huippu-urheilija ja tekee nykyisin valmentajan hommia, joten hänellä on vankka vuosien kokemus juoksemisesta.

Kirjan teksti on selkeää ja helppoa ymmärtää, joten kirjan lukeminen ei kauan vienyt aikaa. Toki tekstin mielenkiintoisuus myös vei mennessään ja lukemista ei millään halunnut jättää kesken, joten vuorokauden sisällä kirja oli ahmittu kannesta kanteen. Luettuani koko kirjan olen kuitenkin sitä mieltä, että kirja sopisi enemmän juoksusta kiinnostuneelle aloittelijalle mutta en sano etteikö juoksukonkarikin saisi uutta tietoa kirjasta. Välillä on myös ihan hyvä lukea juoksuopuksia ihan vain tietojen kertaamista varten. Uutta tietoa treenaamisesta tulee aika ajoin ja vaikka et olisikaan kiinnostunut muuttamaan omaa treenityyliäsi niin voi silti olla kiinnostavaa kuulla mikä on tämän hetken kuumin treenaamisen muoto.

Minulle ihan uusi juttu oli runfulness, joka on siis kehon ja mielen yhteistyötä juosten. Kirsi vetää myös runfullness-kursseja jos jotakuta kiinnostaa oppia enemmän tuosta. Kirjassa on paljon hyviä tekniikka vinkkejä ja lopussa on myös juoksu-ohjelmia mikäli mielessä siintää esimerkiksi puolikkaan juokseminen.

Nyt myös sinulla on mahdollisuus tilata kyseinen opus itsellesi tai vaikka lahjaksi juoksusta innostuneelle ystävälle kesän kampanjatarjouksella – 25 % OVH:sta suoraan kustantajan verkkokaupasta ilmaisella toimituksella kotiin oheisesta linkistä. Tilaa kirja! Kirjan hinta kotiin toimitettuna on 22,40 €.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *