Kilometrimaniaa

Juokseminen on siitä kiva laji, että siinä voi tavoitella monia eri asioita. Toiselle tärkeämpää on juosta mahdollisimman kovaa tietty matka ja toisen kiinnostus löytyy matkavaihtoehdoista. Minä kuulun siihen kastiin joka haluaa aina vain juosta pidempiä matkoja. En ole pikajuoksija enkä koe saavani kovin suurta huumaa juoksemalla täysillä. Juoksumatkan pidentäminen pikku hiljaa on sitä paitsi helpompaa kuin vauhdin lisääminen. En haluaisi luokitella itseäni siihen joukkoon joka menee sieltä mistä aita on matalin mutta juoksutreenien kohdalla on pakko myöntää, että välillä näinkin on tehty. Minusta on sitä paitsi paljon helpompi lähteä pitkikselle kuin tekemään vauhtivetoja kentälle.

Kilometrit koostuvat paljolti tunteiden kirjosta, eväiden syömisestä (paras), maisemista ja mikäli lenkillä on joku muukin mukana niin juttelusta. Viime sunnuntaina olimme yhteislenkillä Vaskijärven poluilla ja olin todella fiiliksissä niistä 20 kilometristä jotka raahustin menemään. Vaikka aina välillä on niitä lenkkejä kun henki ei tahdo kulkea ja jalat on tahmeat niin eikö vain,että lenkin jälkeen fiilis on kuitenkin aina hyvä riippumatta siitä miten itse lenkki kulki?

Treeniviikot joissa on paljon juosten, kävellen tai pyöräillen tehtyjä kilometrejä aiheuttavat minussa ylpeyttä vaikka kilometrimääräni ovat vielä lähes alkajien tasossa verrattuna juoksija gurujen kilometreihin. Olen ylpeä kaikista kiloetreistä jotka liikun sillä niiden eteen olen joutunut tekemään aikaa urheilun suorittamiseen, saanut hyvin mielen liikkumisesta ja kunto pysyy parempana.


Onko sinulle tärkeämpää vauhti vai matka?

No Comments

  • Riikka

    Pitkät hitaat lenkit on kyllä (useimmiten) parhaita! Yksin juoksen ennemmin noin 5-6km lenkkejä kovaa, mutta hyvässä seurassa 15-20km menee helposti 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *