4 vinkkiä helpompaan lomalta paluuseen

Kesälomat alkavat loppumaan ja monella on paluu arkeen edessä kuten minullakin ensi viikolla. Ensimmäisten päivien ja viikon ohjelma kannattaa suunnitella jo ennen lomille jäämistä. Kalenteriin kannattaa hyvin varata aikaa käynnistymiseen: sähköpostien lukeminen, keskeneräisten asioiden jäsenteleminen ja niiden hoitamisen aikatauluttaminen. Ensimmäisille päiville ei kannata laittaa vaativia palavereja, koska muuten voit joutua valmistautumaan lomallasi kyseessä olevaan tilaisuuteen.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että loman positiiviset hyvinvointiin liittyvät vaikutukset loppuvat jo runsaassa viikossa. Tästä syystä on hyvä kiinnittää huomiota miten arkeen palaa, sekä miten se tukisi päivittäistä ja viikottaista palutumista. Loma on toivottavasti laskenut stressiä ja mieli on virkea. Miksi et nauttisi tästä ja pyrkisi valinnoillasi pitämäänkin itsesi huippu vireessä.

 Alla muutamia käytännön vinkkejä lomilta paluuseen:

Varaa kalenteriin joustoa

Ensimmäiset työviikot ovat usein rauhallisempia, joten miksi et tekisi päivää heti jo aamusta alkaen rauhallisempaa. Laita kello herättämään hieman aikaisemmin, niin ehdit tekemään aamurutiinit rauhassa ja päivä saa hyvän alun.

Älä ahnehdi liikaa tekemistä ensimmäisille päiville

Suurimmalla osalla kestää muutamasta päivästä viikkoon päästä loman jälkeen normaaliin työvauhtiin. Pidä tavoitteesi realistisina, niin saat päivän aikana tehtyä mitä olit suunnitellut ja rästit eivät ala kertyä heti ensimmäisestä päivästä

Työkaverit

Lomalta on palannut varmaan muitakin ihmisiä samaan aikaan. Heidän kanssaan on mukava käydä läpi loman tapahtumia läpi. Hyödynnä lomaltapaluun jälkeiset rauhallisemmat työviikot juttelemalla työkavereiden kanssa tai käykää vaikka yhdessä lounaalla siinä kivassa paikassa, jonne ei muuten koskaan ehdi.

Kesää on vielä jäljellä.

Lähde ensimmäisillä viikoilla ajoissa töistä kotiin ja vältä kotona työskentelyä. Iltatöitä ehdit kyllä tehdä sitten myöhemmin syksyllä. Töiden jälkeen kannattaa tehdä samoja asioita kuin lomallakin, lähteä lenkille, uimarannalle, ihmisten pariin tai tapahtumiin. Vaikka olo tuntuisi väsyneeltä työpäivän jälkeen, niin uutta energiaa saa lähtemällä tekemään asioita, ei jämähtämällä sohvalle.

Tästä se sitten taas alkaa, mukavaa paluuta arkeen!

Kesäiset kuvat ovat Marin ottamia.

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *