Suunto Spartan Ultra

Minusta tuli kertaheitolla Suunto fani kun sain käsiini heidän mallistostaan olevan urheilukellon. Minulla oli aluksi testissä Suunto Spartan Ultra jonka totesin testauksen aikana niin toimivaksi, että ostin samanlaisen itselleni. Minulla oli aiemmin Garmin Forerunner 230 mutta  Suunnon testauksen jälkeen en halunnut enää palata treenaamaan Garminin kanssa. Vaikka Garminissa ei ollut varsinaisesti mitään vikaa niin se tuntui olevan ihan lapsenkengissä ominaisuuksien kanssa.

Suunto Spartan Ultra on multisporttaajan unelmakello. Selkeän värikosketusnäytön avulla on helppo navigoitua kellon eri osioihin. Se minkä takia itse päädyin kyseiseen kelloon oli hyvä akun kestävyys, jolla luvataan jopa 26 tunnin kesto harjoittelutilassa. Pitkillä polkujuoksulenkeillä sekä kisoissa haluan saada suorituksen talteen, joten akun kestävyys on yksi tärkeimmistä asioista minulle. Nuts Pallaksen kisan 9,5 h kello kesti hyvin ja niinhän sen pitäisikin kerran 26 h akunkestoa luvataan eli suoritusajan voisi vileä vaikka tuplata. 😀 Myöskin se, että kelloa saa ladattua juoksun aikana varavirtalähteen avulla on hyvä asia jos on yhtä friikki suoritusten saamisesta talteen kuten minä.

Suunnon Movescountista saa ladattua reittejä kelloon joka helpottaa kulkemista hieman vieraammalla reitillä jos kunnollista reittimerkitystä ei ole. Norjassa käytimme tätä ominaisuutta hyödyksi ja löysimmekin todella kivan reitin, joka kylläkin oli merkitty mutta uudessa paikassa ei ollut tietoakaan, että siellä oli mitään reittejä.  Movescountissa pystyy myös tarkastelemaan omia harjoituksia tarkemmin ja mikäli kiinnostaa tietää miten ne huiput treenaa niin tuolla pystyy kurkistamaan myös muiden suorituksia.

Tärkeimmät ominaisuudet

– Jopa 26 tunnin akunkesto harjoittelutilanteessa
– Ilmanpaineeseen perustuva korkeusmittaus
– Vesitiiviys 100 metrin syvyyteen
– Gps- reittinavigointi
– Urheilutuntemusa ja tukea yli 80 lajille
– Suunto Movescount, jossa harjoittelutiedot koottuna, yhteisöjä yms.

Hyvien ominaisuuksien lisäksi Suunnon kellojen ulkonäkö miellyttää silmääni enemmän kuin esimerkiksi Garminin kellot. Löysin kuudesta värivaihtoehdosta itselleni hyvinkin mieluisan ja ostin copperin värisenä. Pidän urheilukelloa välillä vapaa-ajallakin ilman, että olen urheilemassa sillä kaikkiin tilaisuuksiin ei korukello sovi mutta ilman kelloakaan en osaa olla, joten tämä on tarpeeksi tyylikäs siihen.

Ainoan miinuksen antaisin sykkeen häviämisestä. Sekä testikellon, että oman Suunnon kellon kanssa on käynyt samoin, että jossain vaiheessa sykkeet jämähtää tiettyyn lukuun eikä se muuksi muutu kunnes lopettaa suorituksen. En tiedä onko tämä jokin Suunto Spartan Ultran kelloissa esiintyvä vika sillä molemmat kellot ovat olleet kyseistä mallia vai onko ollut vain jotain muuta häikkää sattumalta. Toki molempien kellojen kohdalla suoritukset tapahtuivat aika korvessa, joten gps voisi myös olla syypäänä. Garminin kanssa ei tämän kaltaista ongelmaa kuitenkaan ole ollut 1,5 vuoden käytön aikana. Toivottavasti on vain jokin sellainen ongelma joka päivitysten avulla saadaan paremmaksi. 🙂

Ja tämä ei ole maksettu mainos, josta hyötyisin mitenkään rahallisesti tai muutenkaan vaan tämä on mielipiteeni ja käyttökokemukseni ostamastani kellosta. Itse luen paljon muiden kokemuksia ennen urheiluvarusteiden ostamista ja siksi tykkään itse myös kirjoittaa niistä, jos joku muu hyötyisi siitä miettiessään ostoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *