Nurme- luonnonkosmetiikkaa Virosta

Nordic Health Systems kustansi joukon bloggaajia Viroon tutustumaan ihanaan Nurme luonnonkosmetiikkaan. Nurm tarkoittaa viroksi niittyä ja Marit, Nurmen perustaja kertoi niityn olleen hänelle lapsena taianomainen paikka. Hän on aina tykännyt luonnosta ja varsinkin kukista, joita oli kerännyt sylikaupalla kotiin.  Marit oli innostunut saippuoiden tekemisestä ollessaan lapsen kanssa kotona ja siitä se ajatus luonnoskomestiikasta sitten lähti. Nykyään Nurmella on yli 100 tuotetta valikoimassaan ja kaikki tehdään käsin.

Pääsimme tutustumaan heidän ”tehtaalle” (kuvassa) tai paremminkin sanottuna toimitiloihin sillä he tekevät käsin tuotteensa. Nurmen tilat sijaitsevat Tallinnan keskustan ulkopuolella noin 45 minuutin ajomatkan päässä. Rauhaisa tila liikenteen ulottumattomissa joka huokui luonnonläheisyyttä. En osaa sanoa miksi mutta paikan päällä mieli rauhoittui. Olin kovin stressaantunut lähtiessäni reissuun mutta kaikki se kiire hävisi siellä luonnonhelmassa.

Vieraita hemmoteltiin pikkueväillä.

Saimme nähdä mm. hunajasaippuan valmistusta.  Oli kyllä paljon kiinnostavampaa seurata työntekijöiden työskentelyä kuin, että kaiken tämän olisi tehnyt koneet.  Arvostan kyllä suuresti, että joku tekee nykypäivänä kaiken käsityönä varsinkin kun tekniikka on niin älyttömän hienoa.  Nurme onkin pieni perheyritys, joka työllistää 7 henkilöä.  Pienesti tekemälläkin voi siis saada jotain isoa ja hienoa aikaan.

Nurmen tuotteita on myynnissä Suomessa ja Virossa.  He kyllä toimittavat tuotteita tilauksesta ympäri maailmaa, joten ilman Nurmen tuotteita ei jää kukaan. Olin yllättynyt tuotteiden laajasta valikoimasta sillä olin koko ajan mutustelut ajatusta pienestä yrityksestä. Yritys itsessään onkin pieni ja varmasti 100 tuotteen valikoimakin on isojen yritysten rinnalla vähäistä mutta itseäni se yllätti.

Kuinka monelle Nurme on brändinä tuttu? Oletko käyttänyt heidän tuotteita? 

Minulla on heidän tuotteensa vielä testaamatta, mutta voin kertoa niistä täällä myöhemmin kunhan olen saanut kokeiltua tuotteita. Onpahan teille sitten jotain konkreettista kerrottavaa tuotteista eikä vain illuusion luomista.:)

No Comments

  • Panda

    Ilmeeni kun meijän postaukset ilmestyi lähes yhtäaikaa vierekkäin ja kansikuvat olivat kuin kadonneet sisarukset :'D <3 Kiitos matkaseurasta! Tuo paikan tunnelmallisuus oli kyllä jotain ihan omaa luokkaansa <3

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *