Viikon 32 treenit

Minulle iskee useimmiten pikkuinen paniikki liikkumisista jos tiedän,että viikonloppuna on muuta menoa jonka vuoksi trenit jää väliin. Näin kävi tälläkin viikolla ja maanantaista torstaihin tuli touhuttua kaikkea mahdollista. Hienoa on se, että on vihdoinkin saanut monipuolistettua treeniviikkoja eikä ne koostu pelkästään juoksusta. Eihän siihen mennytkään kuin kolme vuotta.:D

Juoksu on rakkain harrastus mutta pikku hiljaa alan innostumaan myös pyöräilystä. En kilpailumielessä mutta treenimielessä.  On ollut kivaa tehdä pidempiä lenkkejä ilman sen suurempaa hengästymistä ja väsymistä. En tee pyöräilylenkkejä maksimeilla koska haluan pitää sykkeet mahdollisimman paljon pk-alueella. Juostessa tämä on osoittautunut minulle ihan liian vaikeaksi asiaksi. Pitäisi pystyä juoksemaan niin hiljaa tai tehdä enemmän juoksu-kävely lenkkejä. Ongelmana siinä on vain se,että kun haluaa juoksemaan niin haluaisi todellakin juosta eikä välillä kävellä. Välillä olen tämän kaltaisia lenkkejä tehnyt polkujuoksukisoja ajatellen, joissa tulee mäkiä käveltyä ylös ja alamäet pitäisikin taas pystyä juoksemaan. Rytminvaihto on jaloille haastavaa ja siksi sitäkin on hyvä harjoitella. Vaikka olisi ihan syytä tehdä näitä juoksu-kävely lenkkejä niin ei niitä liian usein tule tehtyä.

Esikoisella on voimistelutreenit Paavo Nurmi stadionilla tiistaisin ja lähdettiin sinne koko perheen voimin. Minä, mieheni ja kuopus juostiin portaita ylös alas esikoisen ollessa omissa treeneissä. Hauskaa yhdessä tekemistä, josta kuopus tykkäsi todella paljon.  Porrastreeni jäikuitenkin lyhyeksi koska Marin kanssa olimme sopineet kuvaustreffit samaan aikaan. Hetken ehdin kuitenkin sykkiä ennen Marin saapumista paikalle. Kuvatkin saatiin otettua juuri ennen esikoisen treenin loppumista.

Pitkästä aikaa olin tällä viikolla myös jumppatunnilla. Vanha tuttu ohjasi ulkona pidettävän tunnin ja sai kyllä sykkeet kohoamaan. Keli oli aurinkoinen ja todella kuuma. Ukkosta oli ilmassa eikä ilma liikkunut mihinkään suuntaan. Muutaman kerran tunnin aikana jyrähteli jossain kauempana. Tunnin teemana oli hiit ja alkulämmittelyn jälkeen alkoi itse treeni. Liikkeet joita tehtiin oli burpeet (10 kpl), step-laudalle hypyt (12 kpl) ja haarahypyt (40 kpl). Jokaisen liikkeen jälkeen hetken palauttelu. Kierroksia tehtiin 7 ja aikaa siihen oli 21 minuuttia.  Burpeet on pahin viholliseni askelkyykkyjen jälkeen ja voi luoja miten kipeät kädet oli pari seuraavaa päivää. En saanut käsiä liikutettua kuin alatasossa.  Mitä tästä opin? Lihaskuntoni on SURKEA! Olen juossut ja pyöräillyt kesän aikana mutta lihaskuntoharjoitteet on kyllä jäänyt unholaan kokonaan.  Hiit-treenin jälkeen tehtiin vielä vatsalihaksia, joiden olemassaolo on myös hävinnyt kuin tuhka tuuleen. Joskus niitäkin on jaksanut tehdä.

Viikonloppu meni juhliessa ja potien juhlien jälkeistä olotilaa.

Treenit

Maanantai
Pyöräily 1 h 36 min, matka 33,37 km, nopeus 20,7 kh/h, keskisyke 141, maksimisyke 166

Tiistaina
Kävely 32 min, matka 2,87 km
Porrastreeni 15 min, matka 1,24 km, keskisyke 173, maksimisyke 189

Keskiviikko
Hiit-treeni 51 min, keskisyke 142, maksimisyke 184

Torstai
Juoksu 34 min, matka 3,88 km, keskivauhti 9min/km, keskisyke 163, maksimisyke 185

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *