Kävele kuin karhu

Viikonloppuna pääsin huvittelemaan esikoisen joukkuevoimistelutreeneihin. Yllätyksenä tulikin kuinka hauskoja heidän treenit ovat.  Paljon toiminnallisista treeneistä tuttuja juttuja kuten rapu- ja karhukävelyä pikku twisteillä.  Ei ollutkaan niin helppoa taipua kaikkeen kuten esimerkiksi siltaan!

Oli mukavaa päästä seuraamaan treenejä ja osallistua lapsen kanssa treeneihin. Totta kai olen kuullut esikoiselta treeneistä mutta eriasia on olla mukana treenaamassa. Sellasta äiti- tytär-laatuaikaa, josta molemmar tykkäävät. Jäykkänä ihmisenä koin muutamia hetkiä, jolloin toivoin olevani noin 10 vuotta nuorempi ja 15 kiloa laihempi. Koin kuitenkin tärkeäksi sen, että osallistuin treeneihin. Se oli esikoiselle selkeästi tärkeä juttu.  Monen vanhemmat eivät osallistuneet mitenkään ja voin kuvitella lapsen fiilistä siinä vaiheessa kun jonkun muun vanhemmat osallistuvat.

Itse huomasin vasta treenien jälkeen miten ihanaa oli hetken leikkiä ja hassutella. Päässäni ei liikkunut mitään (muutamaa kertaa lukuunottamatta ja tein vain kaikkea mitä ohjaajat käskivät. Kaikkea en tietenkään pystynyt tekemään kuten spagaattia tai kärrynpyöriä. 😀  Ei ole vähään aikaan tarvinnut tehdä tämän tyylistä toiminnallista treeniä, joten tunti meni todellakin hyvästä treenistä.

Oli ihanaa nähdä miten innoissaan suurin osa tytöistä oli treenatessaan. Ohjaajat auttoivat tyttöjä tekemään liikkeet oikein mikä on tärkeää varsinkin näin nuorilla, ettei tule rasitusvammoja väärästä tekniikasta ja liiasta treenaamisesta. 6-vuotias esikoiseni treenaa kaksi kertaa viikossa mikä on ihan järkevä määrä vielä tässä iässä. Treeniä on sen verran, että kiinnostus säilyy ja motivaatiota löytyy aina treenaamiseen.

Postauksen kuvituksena toimivat Hippokisoista otetut kuvat, jonne sain lapset houkuteltua juoksemaan. Hauskaa, että Hippokisat elävät vieläkin. Luulin moisen perinteen kuolleen jo vuosia sitten. Lapset olivat super innoissan juoksemisesta ja varsinkin mitaleista jonka jokainen osallistuja sai.:)

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *