Salmiakkitaatelit

21 syyskuuta


Salmiakkitaatelit. Suolainen salmiakkijauhe ja makeat taatelit ovat yhdistelmänä lyömätön. Olen jäänyt koukkuun, pahasti. Kahden niin nerokkaan ainesosan yhdistäminen ei olisi tullut minulle edes mieleen ellen olisi kesälomareissullamme Enontekiön kaupalla löytänyt valmispussia. Vasta nyt sain kokeiltua tehdä näitä itse ja en tiedä oliko se hitti vai huti, sillä nyt söisin näitä jatkuvasti.

Ongelmaksi koitui salmiakkijauheen löytäminen. Lyhyen googlettelun tuloksena tiesin, että apteekista voisi löytyä tarvitsemaani ainetta. Niinpä marssin apteekkiin ja lähdin sieltä onnellisena Pöyröö puluveri purkin kanssa. Pehmeitä taateleita löytyi Prismasta.


En olisi syönyt taateleita vielä 5 vuotta sitten. Olisin laittanut ne luumujen kanssa samaan kastiin. Syömäkelvottomia ns. kuivattuina pussissa. Niin se maailma vaan muuttuu ja nyt nämä ovat lempiherkkuani. Kokeeksi ostin myös luumuja, joita aion seuraavaksi testata salmiakkijauheen kanssa.

Näiden tekemiseen tarvitset tosiaan vain

 • pehmeitä taateleita
 • salmiakkijauhetta
 • kannellinen purkki
Laita taatelit kannelliseen purkkiin, lisää salmiakkijauhe ja sekoita kansi päällä. Näin salmiakkijauhe tarttuu kaikkiin taateleihin hyvin. Valmistamisen jälkeen pitää omata hitaan käden ettei ahmi kaikkia heti tai todella nopean käden ettei mies ehdi syödä kaikkia ennen sinua. :)You Might Also Like

5 kommenttia

 1. No vähänkö nyt on ihana ohje! Tuoreet taatelit ovat kyllä herkkua, täytyykin taas käydä ostamassa lisää kun edellinen satsi loppui (ja myös salmiakkijauhetta). Tämä combo on varmasti hurjan hyvää :)

  VastaaPoista
 2. No nyt kyllä alkoi kiinnostaa. Täytyy kokeilla!!

  VastaaPoista
 3. Moikka Emilia ja Maria. Tämä yhdistelmä on todellakin koettava itse. :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin "löysin" taatelit vasta aikuisiällä :D Yksi lemppari on taateleista tehty suklaavanukas/töhnä. Taateleista tulee reippaasti makeutta ja sopivan terävä aromi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aliisa vinkistä. Pitääkin kokeilla suklaan ja taatelin yhdistämistä. :)

   Poista

Like us on Facebook

Subscribe