Mistä motivaatiota lenkkeilyyn?

* Postaus sisältää affiliatelinkin*

Tammikuussa kirjoittamani postaus Miten ylläpitää motivaatiota juoksemiseen läpi vuoden? on taas ajankohtainen kun päivän valoisa aika lyhenee ja kelit vaihtelevat auringosta vesi-ja räntäsateeseen.  Kun vaihtoehtona on lämmin sohvannurkka tai kirpsakka pakkassää niin lenkille lähtö vaatii itseltä enemmän motivaatiota. Talven ajaksi olisi mukavaa jämähtää sisätiloihin mutta tosiasiassa mieli pysyisi paljon virkeämpänä läpi kylmän ja pimeän talven kun ulkoilisi säännöllisesti.  Lyhyetkin ulkoilut saavat ajatukset kulkemaan paremmin.

Postauksen kuvina motivaation ja inspiraation lähteenä toimivat Paavo nurmi trail kisoista otetut kuvat. Itse en kisannut kyseisissä kisoissa mutta huomaan itsessäni pienen kipinän katsoessani kuvia. Kipinän lähteä lenkkipolulle ja nauttia upeasta syyssäästä.

Mikä sitten motivoisi lähtemään ulos?

 • Yhteislenkit
 • Uudet reitit
 • Tapahtumat
 • Sosiaalinen media (Blogit, Instagram, Pinterest, Snapchat)
 • Juoksukoulu
 • Juoksuaiheiset kirjat ja ohjelmat 
 • Lenkit yhdessä puolison / kaverin kanssa / koiran kanssa
 • Uudet treenivaatteet / Juoksulenkkarit
 • Juoksuohjelma
 • Tavoite (10 km, puolikas,maraton, 1h juoksua, parempi kilometrivauhti jne.)
 • Juoksulenkin ajoittaminen eri aikoihin vuorokaudessa
 • Vaihtelevia lenkkejä ( pitkiksiä, vetoja, mäkijuoksua,polkujuoksua jne.)
Osallistuminen juoksukouluun on aina hyvä vaihtoehto jos pelkää jättävänsä lenkit väliin huonon sään takia.  lenkit vedetään lähes aina (en tiedä onko koskaan lenkkiä jätetty väliin) säässä kuin säässä. Ohjaajat toimivat hyvinä motivaattoreina! Koen myös kaikki yhteislenkit innostavina sillä mikä olisi parempaa kuin jutustella pari tuntia samanhenkisten ihmisten kanssa. Siinä aika kuluu siivillä ja muiden motivaatio tarttuu myös sinuun.

Minulle tavoitteet on suurin motivoinnin lähde. Ammennan tavoitteista itselle boostia treeneihin ja tavoitteiden täytyttyä on todella hyvä mieli. Silloin arvostaa niitä kaikkia lenkkejä, jotka tuli tehtyä kamalassa säässä huonolla tuulella. Koska juoksukisoissakaan ei aina paista aurinko niin ei kannata treenata pelkästään hyvällä säällä juoksua. Mikäli juoksee vain omaksi iloksi kunnon kohottaminen mielessä niin yhden lenkin jättäminen väliin ei ole paha asia. Jos taas tavoitteesi on osallistua juoksukisaan niin en suosittele kovin monen lenkin jättämistä väliin. Siinä kärsii treenisuunnitelma ja saat oikeasti itselle paljon paremmin olotilan kun käyt siellä räntäsateessa juoksemassa.  Haasta ja ylitä itsesi! 
On  kuitenkin osattava myös lukea itseään ja kuunneltava kehoa.  Aina ei motivaatiota ole vaikka aurinkokin paistaisi. Joskus voi olla vain huono päivä ja silloin on ehkä syytä jäädä kotiin rentoutumaan eikä painaa tukka putkella asfaltin reunaa.  Liiallinen stressi ja väkisin yrittäminen ei nimittäin ole hyvä juttu.  Ne voivat jumiuttaa kroppaa ja saada lenkille lähtemisestä entistä vaikeampaa. Suosittelenkin jäämään kotiin tekemään jotain muuta jos ajatus lenkille lähdöstä ahdistaa. 

Joskus on mukava uppoutua myös sosiaalisen median syövereihin ja ammentaa sieltä itselleen lisää treenimotivaatiota. Muiden innostavat treenikuvat ja postaukset saavat kaivamaan treenivaatteet esille ja lähtemään lenkille.
Jos uudet vaatteet motivoi sinua lähtemään lenkille niin Sportamorella saa koodilla POWERBRANDS osasta tuotemerkeistä (esim. Puma, Kari Traa, Didriksson, Adidas, Asics, Björn Borg) -30 % yli 69 euroa ylittävistä ostoksista. Koodi on voimassa 25.10.2017 klo 23.59 asti. 


Milloin ja minkä syyn takia sinä olet viimeksi jättänyt lenkkisi väliin? Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *