Ultrajuoksukoulu

Ulkopuolisten silmissä elämäni näyttää varmasti vuoristoradalta. Elän tunteella ja teen päätöksiä aika hetken mielijohteesta sen kummempia miettimättä. Mieheni tultua kuvioihin on tämä ominaisuuteni hieman rauhoittunut mutta edelleen sitä teen.  Jos mieheni saisi valita yhden ärsyttävän piirteen minussa olisi tämä varmasti se ärsyttävin. Minua taas ärsyttää kun päätöksiä jahkaillaan ja lopputulos voi olla, ettei sitten hankita mitään.  Pikkasen mentiin alustuksessa nyt kauas itse aiheesta mutta pointtina siis se, että ilmottauduin hetken mielijohteesta syksyllä alkavaan Vauhtisammakon ultrajuoksukouluun.

Takki Salomon / Trikoot Röhnisch / Lenkkarit New Balance (saatu blogin kautta)

Olin niin vakaasti päättänyt ennen Vaarojen maratonia, että olen itselleni armollisempi ja juoksen jos huvittaa.  Ultrajuoksukoulu kuulosti kuitenkin kiinnostavalta ja juuri minun jutulta. Treenejä ei ole läheskään joka viikko joka tekee treeniaikataulusta kevyemmän kuin jos olisin perus juoksukoulussa. Muitakin treenejä joutuu tekemään eli pelkän juoksukoulun treenillä ei juoksukuntoa pidetä yllä.

Tulevat treeni vaikuttavat mielenkiintoisilta ja tuntuu,  että saan taas mahdollisuuden haastaa itseäni. Osa treeneistä on pitkiä, joten pitkiksistä ei tarvitse murehtia itse seuraavan puolen vuoden aikana. Saan vaan mennä paikalle ja suorittaa. Kuulostaa aika luksukselta!

Minusta on mielenkiintoista miten tutut juoksuohjaajat saavat vuosi toisensa jälkeen parantamaan  suorituksiani. Saan puserrettua treeneissä itsestäni aivan kaiken ja porukassa meno tietenkin asettaa pienoiseen kilpailumentaliteettiin, joka saa juoksemaan entistä kovemmin.  En tietenkään mene treeneihin tietoisesti kilpailemaan mutta kyllä minussa sen verran kilpailuhenkisyyttä on, että porukassa sitä vaan haluaa antaa kaikkensa. Enkä koe asiaa huonona sillä siitä saa kokemusta. Sitä osaa henkisesti varautua tappioon ja osaa käsitellä näitä tunteita myös kisojen ulkopuolella.  Juokseminen on kuitenkin suurimmaksi osaksi päällä juoksua. Enkä tarkoita, että juostaan päällä vaan henkisen puolen on oltava kunnossa juostessa.Vastoinkäymiset ja keskeytykset ovat ottavat eniten mielen päälle. Siksi myös sitä puolta on osattava kehittää fyysisen kunnon ohella.

Odotan ultrajuoksukoululta innostavaa ja motivoivaa treeniseuraa sekä haastavia treenejä.

Kerro mitä sinä odotat syksyltä tai talvelta. Oletko lähdössä matkalle tai aloittamassa uutta harrastusta? Mitä sinä saat virtaa  sateiseen syksyyn ja pimeään talveen? 🙂

Kuva Mari

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *