Fiiliksiä tulevasta treenikaudesta

Ylimenokautta on vietetty kohta parin kuukauden ajan ja olisi aika herätellä kroppaa tulevaan kauteen. Ei ehkä ole paras hetki treenikauden aloitukseen kun mieli on kuin karhulla joka haluaisi vaipua talviuneen ja herätä keväällä pirteänä, mutta silloin on jo liian myöhäistä. Vuoden 2018 päätavoite on Karhunkierroksen 80 kilometrin matka ja selviytyminen reitiltä ehjänä maaliin.

Mitä ajatuksia kausi 2018 herättää ?

Mielessä hiipii ajatus liian isosta tavoitteesta mutta en anna pelolle valtaa vaan aion treenata niin, että suoriudun matkasta. Ei ole aikaa murehtia ja miettiä kun treenaa. Reitti ei ole esimerkiksi niin vaativa kuin esimerkiksi Vaarojen maraton joten toivoa on, että voin päästä maaliin asti. Viime vuonna pahinta reitillä taisi olla loppumatkan kovin luminen loppunousu joka varmasti vei voimia. Toivon todellakin, että ensi vuonna lumi olisi jo sulanut kisaan mennessä.

Ehjä ja terve treenikausi olisi toivottu. Tämä vuosi tuli sairasteltua kaikkein eniten ja sen huomaa myös kisasuorituksista. Osa meni hyvin ja osa ihan penkin alle. Kropan ongelmat on kuitenkin nyt kutakuinkin hallinnassa ja syy jatkuviin ongelmiin on löytynyt ja hoito aloitettu.

Miten aion saavuttaa tavoitteet?

Aloitan huomenna Running academyn testiryhmässä treenaamisen. Samalla alkaa elämä kohti hoikempana olemusta. Tämä ei tarkoita ettenkö olisi tyytyväinen itseeni tämmöisenä vaan pienempi kilomäärä takaisi kevyempää juoksua. Juoksu on raskasta ihan muutenkin ilman, että kantaa about 15 kiloa turhaa siinä mukana. Ravinto-ohjelma ei ole mikään kitudieetti mutta vaatii hieman enemmän ruuanlaittoa ja lisää ajatustyötä kauppareissuihin.

Olen aiemminkin yrittänyt treenata ohjelman mukaan mutta aina se on kaatunut omaan mahdottomuuteensa muutaman viikon jälkeen. Nyt olen aika innoisssni tästä uudesta treeniohjemasta sillä siihen kuuluu muutakin kuin juoksua. Juoksun lisäksi on kotitreenejä tai vaihtoehtoisesti kuntosalitreenejä sekä venyttelyä. Venyttelyt pitäisi toki kuulua jokaisen juoksijan treeniohjelmaan muutenkin mutta itse ainakin myönnän, että ne helposti jäävät. Olen jo hieman petrannut rullailun kanssa ja kaivannut hierontapallon tämän kuun aikana useammin esiin kaapista kuin mitä olen sillä rullaillut koko vuoden aikana.

Päässä liikkuu mukavia ajatuksia ja reseptejä uuteen ravinto-ohjelmaan. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *