Juoksijan Black friday tärpit

* Postaus sisältää affiliatelinkkejä*

Nyt kannattaa olla kauas katseinen ja suunnitella pitkälle kevääseen saakka. Ensimmäisiä polkujuoksukisoja juostaan toukokuussa ja sillon varusteiden tulisi olla jo testattu ja hyväksi todettu. Keräsin teille oman lempparisettini, joilla olen tallustanut menemään useita kisoja.

Lähdetään alkuun varusteista.

Salomon s-lab adv skin 3 12 set – Tämä on ollut todella toimiva reppu. Kompaktin kokoinen joka ei heilu juostessa. Eteen mahtuu 2 x 500 ml:n lötköpullot ja taakse nesterakko.  Tämän lisäksi reppuun mahtuu yllättävän paljon muutakin tavaraa niin tarpeellista kuin tarpeetontakin kuten on tullut monesti todettua.

Suunto Spartan ultra – Minulla on ollut käytössä aiemmin Polar ja Garmin mutta Suunto on kyllä vienyt voiton käyttömukavuuksiltaan.  Tykkään kellon ulkonäöstä ja se on sellainen jota voi käyttää myös silloin kun ei urheile. Minulta on kysytty kellon viasta hävittää sykkeitä. Minulla oli hetken lainassa sama kello joka tosiaan hävitti sykkeitä mutta oman kelloni kanssa moista ongelmaa ei ole ollut. Akunkesto tässä on loistava. Lisää kokemuksiani kellosta voit lukea täältä.

Vaatteet

Salomon Nebula stretch 2,5 l jacket – Polkujuoksukisojen kriteerit täyttävä, tuulen sekä veden pitävä takki.  Mukava päällä ja plussaa siitä, että menee todella pieneksi pakatessa.

2XU compression tights – Ostaessani ensimmäiset 2xu:n kompressiotrikoot pari vuotta sitten, minulle avautui ihan uusi maailma. Juoksu nousi seuraavalle levelille. Olin ihmetellyt ei hengittäviä- trikoita ja kummastellut kun aina ahdistaa juokseminen kuumuuden takia. 2XU:n trikoot tuntuvat oikeasti iholla kuin toinen iho. Ne ovat toki ohuet ja päälle saaminen menee treenistä mutta ovat todellakin sen  arvoiset.  Iso suositus näille!

Kengistä suosikkeja löytyy kahdet: Salomon S lab sense  sekä Hoka one one speedgoat. Minulla on kyseisistä Salomonin lenkkareista vanhempi malli jotka olivat ensimmäiset polkujuoksulenkkarini.  Minun jalkaani ne sopivat kuin valetut ja tykkään kengän keveydestä. Pohja on suhteellisen ohut, joten kovin kivikkoisessa maastossa ne eivät ole parhaimmillaan mutta Nuts Pallaksen kivikoissa niillä menin loukkaantumatta. Nuppasin kyllä kiveen loukaten polven mutta se ei ollut kenkien vika vaan kenkien käyttäjän joka olisi voinut keskittyä juoksuun maisemien katselun sijaan. 😀 Hoka one one speedgoat on ollut yksi elämäni parhaimmista ostoista liittyen juoksuvarusteisiin. Ne ovat ihanat jalassa ehkä kömpelöstä ulkomuodostaan huolimatta.  Super kevyet ja tukevat hyvin jalkaa.  Olen kärsinyt nilkan taipumisesta hassusti juostessa ja tämä on ollut nyt ainoa kenkä joka estää tämän nilkan oudon liikehdinnän. Olen niin onnellinen keltaisista kiitureistani. Pakko kyllä todeta, että linkin takaata löytyvät pinkitkin olisivat aika hienot.

Paras perus juoksupaitani on ollut Blacc Volt- paita. Hinta-laatu suhde kohtaa tässä todellakin.  Paita on hengittävä ja mukavan tuntuista kangasta.  Itse tykkään siitä, että paidassa on vetoketju, jolla saa helpotettua oloa jos tulee juostessa liian kuuma.

Shock absorber active shaped support – on urheiluliiveistä parhaimmat, joita olen käyttänyt. Istuvuudeltaan ihan ykköset. Selän puolella olevien hakasten takia liivit on helppo pukea ja riisua. Ja jos joku miettii, että hiertääkö hakaset juostessa ihoa niin ei hierrä tai ainakaan minulla ei ole.  Toki kun on pienirintainen niin tämän tyyppiset urheiluliivit hävittävät  (litistävät) ne vähäisetkin rinnat. Huomasin, että samasta mallista on olemassa push up versio myös joka toisi naisellisuutta ehkä paremmin esiin urheiluvaatteiden alta.

Nämä ja paljon muutakin löytyy Sportamoren sivuilta.  Mukavia shoppailuhetkiä! 🙂

No Comments

  • Susanna Kajala

    Ja vihdoinkin niitä saa muunkin värisinä kuin mustina. Mustat on ihan kivat mutta tykkään kun juoksutrikoissa on väriä. Tulee pirtsakampi olo. 🙂

  • Jenna

    Mä harkitsin toisten 2XU -housujen ostoa. Sain pari viikkoa sitten ekaa kertaa sellaiset jalkaani ja ovat kyllä parhaita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *