Joulu tulee. Oletko valmis?

Mihin tämäkin viikko ehti hävitä? Olin päättänyt etten stressaa joulusta ja se päätös on kyllä pitänytkin. Nyt huomaa, että kun en ole panikoinut lahjoista sun muista joulukoristeluista niin en ole tehnyt mitään asian eteen. Olen käynyt kaupoilla jouluostoksilla jo monta kertaa ja saalis on aina hyvin laiha lähtiessäni kotiin. Löydän lähinnä itselleni aina kaikkea kiva mutta en lahjoja muille. Olen ottanut näin ollen liian rennon asenteen ja pelkään, että se kostautuu niin, että kirmaan jouluaatto aamuna joululahja ostoksilla. Olen niin joko tai ihminen. Joko stressaan ihan hulluna asioista tai sitten otan sen liian rennon asenteen jolloin kaikki hommat kerääntyy viime tippaan.

Kuusi on kuitenkin nyt koristeltu ja muutamia tonttujakin ripoteltu pitkin asuntoa.  Hyasintteja ostin tuomaan jouluista tunnelmaa mutta ei nuo tuoksukaan niin voimakkaalta kuin ennen tai sitten ostin ihan susiyksilöt. Tykkään nimittäin hyasintin tuoksusta ja haluaisin, että kun huoneeseen astuu niin siellä leijailee hyasintin tuoksu. Onko vain niin, että nykyajan hyasintit ei tuoksu?

Me lähdemme viettämään joulua tänä vuonna saaristoon vanhempien luokse. On ihan mahtavaa päästä joulusaunaan ja päästä syömään äidin tekemiä ihan parhaita jouluruokia, kuten bataattilaatikkoa. En tiedä syödäänkö monen muun kodissa jouluna bataattilaatikkoa mutta meillä sitä on syöty vuodesta 2006 lähtien kun vietin yhden joulun Yhdysvalloissa au pairina, jolloin sain ylipäätään ensikosketuksen bataattiin.  Bataattia toki syödään ympäri vuoden mutta bataattilaatikko sopii jouluun vallan mainiosti.

Vitsailen aina lähiperheelle all-inclusive lomastamme vanhempieni luona mutta suoraan sanottuna siltä se tuntuu. Lapsilla on enemmän seuraa kun kaikki touhuavat heidän kanssaan eikä tarvitse itse jatkuvasti pitää seuraa. Vanhemmat hoitavat ruokapuolen siellä ollessa, joten ei tarvitse murehtia jääkaapin sisällöstä eikä ruuan teostakaan. Koirat pääsevät ulos ja sisälle myös muiden toimesta eivätkä ole näin ollen riippuvaisia meistä.  Tuntuu, että saa oikeasti vain olla ja ladata akkuja. Tätä odotan myös joululta. Rauhallista menoa hyvän ruuan ja juoman parissa sekä ulkoilua saaristossa.

Onko teillä jo kaikki jouluvalmistelut tehtynä?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *