Joulumielellä

Voi miten ihanaa oli tänä aamuna herätä kun ulos katsoessa maisema on täyttynyt yön aikana lumesta ja sisällä tuoksuu piparkakut. Lämpöä taloon tuo takkatuli ja kaiken kruunaa ihanat tuoksukynttilät joita moni inhoaa mutta minä rakastan. Mieheni lukeutuu niihin inhoajiin, joten poltan niitä hänen poissaollessa kuten eilen kun mies oli pikkujouluilemassa. 🙂

Piparkakkutalo on valmistumassa ja enää puuttuu koristelut. Piparkakkuja leivoin siinä samalla ison purkillisen mutta huomaan miten ne pikku hiljaa purkista häviävät yksi kerrallaan pikkuväen kätösiin. Saan leipoa niitä joulukuun aikana vielä useasti sillä kyllästymistsä piparkakkuihin ei ole tulossa vielä moneen viikkoon.  En tykkää kaupan gluteenittomasta piparkakkutaikinasta joten itselleni teen aina jouluna ison satsin taikinaa ja syön sitä sillä en niinkään välitä valmiista piparkakuistakaan. Itse tehty taikina on vaan niin paljon parempaa kun saa itse säädellä mausteiden ja siirapin määrää.

Jouluvaloja on jo ripustettu pihalle tuomaan valoa. Sisältäkin löytyy valoja mutta miellän ne enemmänkin sisustusvaloiksi kuin jouluvaloiksi. 

Jouluisilla koristeilla on tuotu joulumieltä kotiin. Kuulun niihin ihmisiin jotka jaksavat fiilistellä joulua ennen jouluaattoa mutta aaton jälkeen tekisi mieli heittää joulukuusi pihalle ja laittaa koristeet takaisin laatikoihin.

Glögi on useimpina vuosina jakanut fiiliksiäni. Joskus se maistuu hyvälle ja toisinaan taas juon yhden kupin väkisin jossain tapahtumassa.  Ystäväni toi lahjaksi Tuike roseglögiä ja vaikka alkureaktioni oli,että mitähän ihmettä tämä on niin se oli yksi parhaimpia glögejä mitä olen juonut. En tiedä olisiko sitä pitänyt lämmittää tms, mutta join sitä jääkaappikylmänä ja makunautinto oli 10+. Toinen hyvänmakuinen glögi löytyi Sokoksesta. Inkivääriglögi on nimensä mukaisesti vahvasti inkiväärinmakuinen mutta jos tykkää inkivääristä niin tämä on täydellistä. Näin flunssakautena tämä on ihan parasta karkoittamaan pöpöjä.

Sarah Brigthmanin joulukonsertti viime viikolla nostatti fiilistä joululauluista ja jouluradio onkin soinut monena päivänä autossa ja kotona.

Nyt kun on vielä valoisaa niin taidan suunnata koiran kanssa lenkille.  Viikonloppuja kaikille! 🙂

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *