Ihon luonnolliset putsarit

* Tuotteet saatu blogin kautta, mutta mielipiteet tuotteista omia*

Olen viimeisen parin vuoden aikana kamppaillut ihoni kanssa sillä kuivuus ja näppylät ovat huono kombo. Näppyjä kuivattavat tuotteet tuntuvat kuivaavan ihoa entisestään ja kosteuttavia voiteita saa laittaa aamuin illoin oikein kunnolla. Suomen vuodenajoista ainoastaan kesä on aikaa, jolloin ihoni voi hyvin ja muun ajan kärsin kyllä kovinkin kuivasta ihosta.

Sain NHS:sta testiin muutamia saksalaisen luonnonkosmetiikkasarja Laveran ihonpuhdistustuotteita, joiden pitäisi puhdistaa ihoa sekä pienentää ihohuoksia. Nämä saamani tuotteet ovat ihan kohta loppu, joten on aika tehdä yhteenvetoa miten ne ovat toimineet.

3IN1 wash-srub- mask tuote on lempparini sillä se toimii niin kuorinnassa, puhdistusemulsiona sekä naamiona. Tuotetta voisi käyttää päivittäin mutta itse olen käyttänyt tuotetta 2-3 kertaa viikossa puhdistamaan ihoa ”vähän” paremmin eli enemmänkin kuorintana. Tämä rakeinen puhdistusemulsio vaati totuttelemista sillä alkuun hieman kummastelin rakeista koostumusta mutta siihen tottui muutaman viikon jälkeen. Tuotteesta on aavistuksen voimakkaampi tuoksu kuin puhdistusgeelissä. Iholle levitettäessä tästä tulee mukava viileä tunne josta tulee juurikin naamiot mieleen.

Refreshing cleansing gel on ollut päivittäisessä käytössä ja olen kyllä tykännyt tästäkin. Meikit saavat todellakin kyytiä tällä tuotteella ja iho jää käytön jälkeen miellyttävän tuntuiseksi. Geelin on koostumus mukava ja aine levittyy hyvin kasvoille, jolloin tulee tunne, että meikin saa oikeasti pois kasvoilta.

Purifying facial toner on tuotteista ainoa jonka kanssa olen kokenut jonkinlaisia ongelmia. Olen muutenkin huono käyttämään kasvovettä mutta tämän kanssa en ole tullut kovin hyvin juttuun. Voi olla,että syynä on ihan vain talven kuivattama ihoni mutta kasvoveden jälkeen iho on tuntunut kireältä ja vielä kuivemmalta. Säästin kasvovettä pohjalle sen verran, että aion kokeilla sitä uudestaan kesällä jolloin ihoni yleensä voi hyvin eikä ole näin kuiva. En halua tuomita tuotetta ennen kuin olen testannut sitä kaikkina vuodenaikoina sillä myös ihollani on 4 vuodenaikaa, joissa se kaikissa käyttäytyy eri tavalla ja näin ollen on vaihdettava tuotteita.

Loppuun vielä täsmätuote näpyille. Sos blemish control kuivattaa hyvinkin nopeasti pahan näköisiä näppyjä. En odotakaan tuotteen hävittävän näppyä kokonaan päivässä vaan riittää, että näpyn pinta kuivuu ja saa meikillä piiloon. Ilmeisesti nämä näppyni ovat jotain hormoneista johtuvia paholaisia, jotka eivät tahdo millään hävitä ilman kikkakolmosia. Tykkään kun tästä tulee ihanan raikas ja sellainen kirpsakka tunne näpylle kun tätä laittaa. Suosittelen kokeilemaan jos on ongelmakohtia ihossa.

Tykkään tuoksuvista tuotteista ja minun makuuni nämä ovat aika neutraalin tuoksuisia mutta toisaalta jos tuote toimii niin ei ”tuoksuttomuus” tee siitä yhtään huonompaa.

Bonuspisteitä ansaitsee ehdottomasti purkkien koot, sillä ne ovat juuri sopivan kokoisia. Minulta pitää aina kotoota löytyä eri kokoisia purnukoita koska en jaksa raahata matkalle mukaan isoja purkkeja ja taas arkikäytössä pienemmät koot loppuvat nopeasti. Nämä eivät ole liian isoja eivätkä liian pieniä vaan kompaktin kokoisia ja soveltuvat myös matkakäyttöön, ainakin itselleni.

Huomaatteko te eroa ihossanne vuodenaikojen vaihtuessa? 
Joudutteko vaihtamaan ihonhoidon tuotteita talven tullessa tms.?

No Comments

  • Susanna Kajala

    Juu kyllähän noita huonojakin tuotteita mahtuu joukkoon ja niitä on ihan perus kosmetiikassakin. Yhden merkin putsareita löytyy laatikosta kolme pulloa kun se on niin huonoa ettei sillä saa meikkiä naamasta pois mutta en viitsisi heittää poiskaan.:/ Itselle Lavera on toiminut mutta varmaan riippuu myös millaista meikkiä käyttää, että mikä putsaru toimii. 🙂

  • Jenna

    Mulla on talvella aina superkosteuttavat tuotteet käytössä, kesällä pärjää vähemmällä.
    Luonnonkosmetiikasta olen käyttänyt Mossaa. Muuten kokemukset luonnonkosmetiikasta ovat aika huonoja, ostin ehkä vuosi sitten erään nimeltämainitsemattoman sarjan puhdistusaineen ja olin huonoin ikinä 😀 Ehkä pitää antaa vaikka Laveralle mahdollisuus..

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *