Luetut kirjat x 3

Joulun ja uuden vuoden pyhien aikaan tuli luettua useampi kirja, joista ajattelin vinkata teillekin.

Satu Rämön kirjoittama  Islantilainen voittaa aina oli hulvattoman hauskaa luettavaa. Sadun tapa kertoa asioista on rento ja mukaansa tempaavaa. Olen aina ollut kiinnostunut eri maiden kulttuureista ja tavat toimia herättävät minussa mielenkiinnon.  Islanti on kiehtova saari keskellä ei mitään ja on ymmärrettävää, että heillä on syntynyt siellä täysin erilaisia ja omalaatuisia tapoja toimia ja tehdä asioita. Se mikä yllätti oli islantilaisten tulin voittamaan-asenne, josta suomalaiset voisivat ottaa mallia. Mielenkiintoinen kirja kokonaisuudessaan.

Tommi Kovalaisesta kertova kirja Kuolemanlaakso oli joulun pyhien villikortti. En tiedä jääkiekosta mitään enkä tunne jääkiekkoilijoita muuta kuin sen verran mitä niiden kanssa töiden puolesta joutuu olemaan tekemisissä. En tiennyt esimerkiksi tiennyt Tommille ottelussa sattuneesta tapaturmasta jonka seurauksena hän sai vakavan aivovamman vaikka siitä todennäköisesti on uutisoitu aikanaan paljonkin. Vaikka kirja oli jotenkin tosi ahdistavakin niin silti kahlasin kirjan läpi muutamassa päivässä. Lukemista ei voinut lopettaa sillä halusin tietää miten kirja päättyy. Ajatuksia herättävä opus urheilumaailman raakuudesta.

Aino-Kaisa Saarinen  kirja Tahto on ollut ostoslistallani niin kauan kuin kirja on ollut markkinoilla. Sain kirjan vihdoinkin joululahjaksi, joten nyt pääsin käsiksi Aikun elämästä kertovaan kirjaan. Minua kiehtoi kirjassa urheilijan näkemys treenaamisesta ja kisaamisesta. Kuten Kuolemanlaakso kirjassakin niin tässäkin tulee hyvin esille millaista urheilijan elämä on ja miten raakaa elämä urheilijana on. Kaikki eivät kylve rahassa vaan joutuvat tosissaan tekemään töitä saadakseen rahaa pöytään.

Mukavia lukuhetkiä. 🙂

 

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *