Onnistumisia, epäonnistumisia ja sairastumisia

On aika koota ajatuksia 2017 vuodesta myös treenien osalta. Vuoden 2017 juoksukisoista kirjoitin jo aiemmin. Alkuvuosi lähti  marraskuussa 2016 alkaneista jalkavaivoista huolimatta hyvin liikkeelle mutta kesän alussa hiljalleen alkanut väsymys alkoi painaa. Jalkavaivat jäivät ilman diagnoosia. Hieronta pahensi vaivoja ja siirryin kokonaan osteopaatin hoitoon. Paras ostos oli kuitenkin Hoka one  one  juoksulenkkarit joiden ansiosta nilkka ei enää vaivannut juostessa.

Kesäkuu näköjään on mennyt ihan muuhun kuin juoksemiseen. Syksyä kohden kilometrimäärät nousivat koska oli kisoja mutta Vaarojen maratonin jälkeen en ole enää jaksanut tsempata kovinkaan paljon.  Jalan puutuminen juostessa alkoi olla sen verran piinaava vaiva, että sen kanssa ei kovin pitkälle juostu. Harmitti myös jättää lenkkejä lyhyemmäksi kuin olin suunnitellut ja moni lenkki vaihtui kävelyyn. Lisää todetusta raudanpuutteesta voit lukea aiemmasta postauksestani.

Mutaa, hikeä ja verta!

Viime vuosi on ollut polkujuoksijalle mitä mahtavin vuosi. Kisoja on syntynyt kuin sieniä sateella ja vaikeampaa on ollut valita minne menee.  Tavoitteellinen treenaaminen ei sujunut kohdallani kuin olisin toivonut mutta silti olen super onnellinen niistä kaikista kilometreistä jotka olen taapertanut menemään.  Polkujuoksu joka on vienyt täysin sydämeni on parhaimmillaan hikeä, mutaa ja vähän vertakin on vuodatettava päästäkseen maaliin.  🙂

Kilometrit

Tammikuu
Juoksu 52,91 km
Kävely 8,35 km

Helmikuu
Juoksu 78,15 km

Maaliskuu 
Juoksu 21,82 km

Huhtikuu
Juoksu 62,62 km
Pyöräily 2h 11 min

Toukokuu
Juoksu 95,11 km
Kävely 23,71 km

Kesäkuu
Juoksu 12,96 km
Kävely 12,78 km

Heinäkuu
Juoksu 82,67 km
Pyöräily 63,43 km
Kävely 23,01 km

Elokuu
Juoksu 54,85 km
Pyöräily 66,90 km
Kävely 2,87 km

Syyskuu
Juoksu 63,65 km
Pyöräily 29,25 km
Kävely 5,63 km

Lokakuu
Juoksu 78,46 km
Kävely 15,76 km

Marraskuu
Juoksu 50,02 km

Joulukuu
Juoksu 3,08 km
Kävely 10,92 km

Juoksua yhteensä 656,30 km
Pyöräilyä 159,58 km

Ostimme viime vuonna pyörän, jonka kylläkin tajusin vasta jonkin ajan kuluttua pyöräilykauden ollessa jo päällä. Pyörä kun seisoi autotallissa jonne ei kovinkaan usein ole asiaa sillä autot sinne ei mahdu tavaramäärän takia. Jokatapauksessa voi sitä onnen päivää kun tajusin,että voin tehdä pidempiä lenkkejä  pyörällä. Moneen kertaan juoksu vaihtui pyöräilyyn koska pyöräily luonnistuu huonotuulisenakin mutta juoksu ei aina kulje vihaisena. Pyöräily avarsi treenimaastoja ihan erilailla ja maisematkin vaihtuvat paljon tiuhempaan.

Olen vuoden aikana käyttänyt kolmea eri urheilukelloa joten kaikki treenit eivät ole nätisti yhdessä ja samassa paikassa mikä on minunkaltaiselle kontrollifriikille hieman kestämätöntä.  Ensi vuonna on käytössä yksi ja sama kello, joka helpottaa tilastoiden seuraamista.

Suunto Spartan Ultralla tehdyt harjoitukset näkyvät kivasti Movescountissa ja se on muutenkin ollut mukava työkalu treenien seuraamisessa.  Tykkään katsoa joka suorituksen jälkeen treenin aikaisia käppyröitä. Ne kertovat paljon olotilasta ja suorituksesta.

Kaikenkaikkiaan vuosi on mennyt sairasteluista huolimatta yllättävän hyvin. Kilometrejä toki tuli vähän mutta siihen pitää olla tyytyväinen tässä kohtaa kun sairastelut on syöneet suurimman osan vuodesta. Onnistumisia tuli pitkin kautta kuten epäonnistumisiakin mutta sellaista se elämä on. Aina ei suju suunnitelmien mukaan. Ei pidä kuitenkaan lannistua vaan ottaa uusi nousukausi kohti uutta vuotta. 🙂
Mitä liikunnallisia tavoitteita teille on tälle vuodelle? 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *