Treeniviikko 2 + 3

Juoksumatosta on lyhyessä ajassa tullut suosikkini. Vaikka miten paljon rakastankin juosta ulkona niin viime aikaiset kelit eivät ole houkutelleet juoksemaan ulos pimeään. Niinpä olemme hyödyntäneet salin juoksumattoja oikein urakalla. On muuten hauskaa katsella muiden ilmeitä juoksumatolla juostessa. Näistä raudannostajista oikein näkee miten he ihmettelevät juoksumatolla juoksevia. Varsinkin jos juoksee tunnin matolla eikä vain vähän alkuverkkaa niin oudot katseet suuntaasi on enemmän kuin taattuja.

Viikko 2

Maanantai
Matolla juoksua ja mäkikävelyä: kesto 42 min, matka 5,19 km, keskivauhti 8:10 min/km, keskisyke 162, maksimisyke 190
Juoksun jälkeen kuntosalilla jalkatreeni.

Keskiviikko
Matolla juoksua: kesto 44 min, matka 6,81 km, keskivauhti 6:32 min/km, keskisyke 173, maksimisyke 196
Matolla mäkikävely 15-20% nousulla: kesto 5 min, matka 470 m, keskisyke 183, maksimisyke 193
Kuntosalilla yläkropan treeni: kesto 22 min.

Mäkitreenit reippaasti kävellen on muuten takuuvarma sykkeen nostattaja. Tosin mun sykkeet nousee ihan jo nähdessään juoksuvarusteet. Tarpeeksi kun nostaa nousukulmaa niin alkaa pebassakin tuntumaan.

Viikko 3

Tiistai
Matolla juoksua ja vähän mäkikävelyä. En ole vaarojen maratonin jälkeen varmaan juossut kympin matkaa mutta nyt juoksin ja vitsit kuinka hyvä fiilis moisesta tuli.
Kesto 1 h 08 min, matka 10 km, keskivauhti 6:50 min/km, keskisyke 173, maksimisyke 193

Torstai
Taas matolla juoksentelua ja ylämäki hissuttelua. Jos ette vielä ole huomannut niin olen tykästynyt juoksumattoon.:D (Salaa haaveilen omasta juoksumatosta meidän kotiin mutta tuskin on taloudellisesti koskaan mahdollista moinen asia sillä keksin aina aika monta muuta kivempaa asiaa ostettavaksi).Haaveilla voi kuitenkin aina ja onneksi salilta löytyy juoksumattoja.
Kesto 1 h 12 min, matka  10,18 km, keskivauhti  7:09 min/km, keskisyke 172, maksimisyke 191

Juoksun täyteiset kaksi viikkoa takana. Meillä on taas muksut sairastelleet ja heitä ei ole voinut viedä juurikaan hoitoon mikä on vähentänyt salilla käyntejä mutta kyllä se tästä taas ellei sairastu itse seuraavaksi. Vuoden ensimmäinen juoksukisakin häämöttää vajaan kolmen viikon päästä ( vai onkohan siihen enää kaksi viikkoa). Parempi kun ei edes katso tarkemmin sillä jännittää ihan älyttömästi. Kunto on surkea mutta lähden ainakin yrittämään ja tärkeintä olisi ehjä suoritus sekä maaliviivan ylitys omin jaloin.

Takki H&M 
Juoksuhousut H&M 
Lenkkarit New Balance (saatu) 

                                                                                                                                       Kuvat Mari

No Comments

  • Susanna Kajala

    Mä olin myös aiemmin sitä meiltä,että kuntosalilla juoksu on tylsintä mitä ihminen voi tehdä. Tämän jälkeen olen kyllä todennut momta muuta juttua tylsemmäksi kuten kalastaminen ongella.:D Mutta ulkoilmassa juoksu on kyllä ihan parasta taas kunhan kevät koittaa.

  • Riikka

    Mä en ole koskaan tykännyt juosta matolla 😀 En yleensä edes lämmittele matolla ennen salitreeniä. Mun mielestä juoksussa parasta on ulkoilma ja vaihtuvat maisemat, niistä ei juoksumatolla pääse nauttimaan! Toki, on siinä puolensa, eipä tarvitse liukastella ulkona pimeässä huonolla säällä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *