Tunteiden vuoristoradassa

Tänään tein jota mitä olen miettinyt jo kesästä asti. Irtisanouduin työstäni.

En ole nauttinut nykyisestä yöstäni enää moneen kuukauteen. Työnteosta on tullut pelkkää väkisin suorittamista, joka tuntuu oudolta koska minulla on aina ollut työpaikkoja joissa olen viihtynyt ja jonne on ollut kiva lähteä joka aamu. Nyt elämäni ensimmäisen kerran koen olevani täysin väärässä paikassa. En nauti työssäni enää mistään. Olen aina ollut ahkera työntekijä ja tykännyt todella paljon työnteosta. Minusta on ollut kiva mennä töihin mutta ei enää. Jokainen aamu tuntuu ahdistavalta. Koen ahdistusta työstä josta en nauti yhtään.  Teen kyllä työni edelleen mutta joudun ponnistelemaan ihan mielettömästi saadakseni mitään aikaan koska itse työ ei kiinnosta. 
Niinpä saatuani eilen sähköpostilla tiedon vapaasta työpaikasta terveydenhuollon parissa ja saatuani kutsun työhaastatteluun täksi aamuksi olin jo aika myyty. Yöllä pohdin muutamia kertoja hulluuttani vaihtaa työpaikkaa mutta totesin joka kerta,että olet muutoksen tarpeessa eikä huonoja valintoja ole, on vain uusia muutoksia. Mikäli ne osoittautuvat huonoiksi valinnoiksi niin aina voi etsiä uutta suuntaa.

Työntekoon käyttämäni aika arkisin on niin iso, että työnteon pitäisi oikeasti olla nautinnollista, jopa niin kivaa, että sitä tekisi melkein ilmaiseksi. Minusta on todella harmillista miten näin on päässyt käymään. Tunnen omantunnon tuskaa ja syytän itseäni siitä, että miten niin en voi tykätä työstäni. Siisti 8-16 sisätyö ja viikonloput vapaat kuulostaa monelle varmaan unelmalta mutta itselle se alkaa olemaan liikaa. Olen ennen nykyiseen työhöni vaihtamista tehnyt vuorotyötä ja sitä kaipaan nytkin. Kaipaan vaihtelua päiviin. Olisi ihanaa herätä joinain aamuna myöhemmin, käydä lenkillä ja lähteä sitten vasta töihin. Minua ei haittaisi iltavuorot eikä yövuorot kunhan työ olisi nautinnollista.  Nyt sitä sitten saan.

Uusi työni jossa aloitan kuukauden päästä on nimenomaan vuorotyötä. Työvuoroja on myös viikonloppuisin mutta voi luoja miten kivaa on nähdä lisiä palkassa. Olen niin fiiliksissä uuden työn tuomista asioista, etten malttaisi olla kailottamatta asiasta koko maailmalle. Joskus onni potkaisee vain niin sopivaan aikaan ettei todellakaan ole aikaa jäädä miettimään vaan on tehtävä päätöksiä. Mä tein tänään vaikean päätöksen ja se on luopuminen nykyisestä työstä, työkavereista ja säännöllisestä työajasta. Työkavereiden kannustus ja ilo uuden työn tuomista haasteista teki minut todella onnelliseksi.

Koin syyllisyyden tunnetta irtisanoutumisesta kerrottuani asiasta esimiehelle mikä on ihan hassua. Eihän kukaan sille voi mitään jos haluaa vaihtaa työpaikkaa eikä siitä pitäisi kenenkään potea syyllisyyttä. Minulle tuli sellainen olo kun pettäisin pomoni luottamuksen lähtemällä muualle. Onneksi pomo otti asian hyvin ja olen hänelle hyvin kiitollinen monestakin asiasta, jotka hän on mahdollistanut minulle vuosien varrella. Myöhemmin olin super innoissani ja siinä fiiliksessä olen edelleen. Tämä on mahdollisuuteni hypätä pois oravanpyörästä ja keskittyä enemmän itseeni sekä perheeseeni.

Että sellainen viikon aloitus täällä. Mitäs sulle kuuluu?  🙂

                                                                                                                                     Kuvat Mari

No Comments

  • Maarit

    Ensinnäkin onnittelut tietenkin uusista haasteista! Ja toisekseen täytyy sanoa, että ai vitsit, samankaltaisia ajatuksia on omassakin päässä pyörinyt ja möyrinyt. Välillä pitää tehdä isojakin ratkaisuja, mutta joskus on vain yksinkertaisesti tilanteita, jolloin muutos on ainut ja paras vaihtoehto. Hienoa, että uskalsit hypätä muutoksen kyytiin! 🙂

  • Satu

    Hei huippua! Itseään kannattaa todellakin kuunnella ja tärkeintä, että tekee ratkaisuja, jotka tukee omaa hyvinvointia. Vuorotyössä on tosiaan myös ne positiivisetkin puolensa, joten tervetuloa takaisin 😀

  • Mari

    Toi sun uutinen ilahdutti mua kyllä tosi paljon päivällä!! Sitten myöhemmin tapahtui vielä yks kiva juttu ja oon tänä iltana ollut iloisempi kuin pitkään aikaan! Sain jotenkin itseni takaisin, olen niiiiin onnellinen <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *