Linnateatterissa Tilanne päällä

*Teatteriliput saatu yhteistyössä Linateatterin kanssa*

Torstaina Linnateatterissa ensi-iltansa sai teatteri-esitys Tilanne päällä, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Mika Eirtovaara. Rooleissa Tom Petäjä, Ushma Karnani, Iikka Fors, Joonatan Perälä sekä Riitta Lindroos. Itse en ollut koskaan käynyt Dominossa, joka on aloittanut 1956 toimintansa elokuvateatterina. Se on aikanaan ollut Turun suurin elokuvasali 624-istumapaikalla. Linnateatteri osti tilat vuonna 2017 ja he avasivat Domino-salin 29.9.2017, joka mahdollisti sen, että teatteriin tulevat asiakkaat pääsevät sisälle taas myös Puutarhakadun puolelta kun aiemmin on pitänyt kulkea Humalistonkadulta sisään. Viimeksi 1950-luvulla on Puutarhakadun sisäänkäynti ollut toiminnassa.

Tykkäsin tiloista ja niissä on sellasta vanhan ajan glamouria tallella vaikka onkin lähivuosina remontoitu. Ei ole turhaan yritetty tehdä mitään liian modernia.

29.9.2017 avasimme Domino-salin, joka mahdollisti ensimmäistä kertaa sitten 1950-luvun teatteriyleisön sisäänkäynnin Puutarhakadun puolelta. Teatteriravintolamme palvelee kaikkia katsojia oli esitys sitten pihalla tai sisällä ja Domino-ravintola tarjoilee upeita ruokaelämyksiä Domino-salin esitysten yhte

Rooleissa Iikka ForssTom PetäjäUshma Karnani, Joonatan Perälä sekä Riitta Lindroos

En ollut tehnyt minkäänlaista alkututkistelua tulevasta esityksestä, joten ei ollut mitään tietoa mistä esitys tulee kertomaan. Useimmiten onkin kiva mennä niin, ettei tiedä mitään mutta tämän esityksen kohdalla olisi ehkä tarvinnut tietää. Minulla meni nimittäin hetken aikaa ennen kuin tajusin mistä esityksessä on kyse.

Vaikka lämpeneminen esitykseen kesti tavallista pidempään niin esitys oli kokonaisuutena onnistunut. Alun ihmettelyn jälkeen alkoi tapahtua enemmän ja loppua kohden asiat alkoivat mennä huippuvauhtia. Ehkä jopa liian kovaa sillä minun makuuni se alkoi olla aikamoista sekoamista loppua kohden. Tykkään kyllä hauskoista ja vauhdikkaista esityksistä mutta en osaa sanoa menikö tämä jo hieman yli. Esityksessä sai kyllä nauraa vedet silmissä, joten huumoria siitä ei puuttunut. Kaiken kaikkiaan ehkä ihan hyvä kokonaisuus mutta jotain jäin kaipaamaan. Esitys ei sytyttänyt samallalailla kuin aiemmat teatterit, joita olen Linnateatterissa käynyt katsomassa.

Onko joku muu käynyt katsomassa tämän Tilanne päällä-esityksen? Mitä tykkäsitte? 
äsikirjoitus ja ohjaus Mika Eirtovaara
Rooleissa Iikka ForssTom PetäjäUshma Karnani, Joonatan Perälä sekä Riitta Lindroos
äsikirjoitus ja ohjaus Mika Eirtovaara
Rooleissa Iikka ForssTom PetäjäUshma Karnani, Joonatan Perälä sekä Riitta Lindroosäsikirjoitus ja ohjaus Mika Eirtovaara
Rooleissa Iikka ForssTom PetäjäUshma Karnani, Joonatan Perälä sekä Riitta Lindroos

No Comments

  • Tuula's life

    Kävin myös katsomassa Kreisii Loveen matkaa livelähetykseen. Tykkäsin. Näytelmä näytelmässä on jännittävä teema eikä varmaankaan helppo toteuttaa, mutta minusta tässä onnistuttiin. Myös näyttelijät tekivät minuun vaikutuksen onnistuneilla rooleillaan. Linnateatteri tekee rohkeita näytelmävalintoja.

  • Riikka

    Harmittaa etten päässyt tuonne, oli niin paljon ohjelmaa siinä viikolla, että oli pakko skipata! Tuollainen huumori olisi saattanut iskeä 😉

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *