Tahdon lihaskunnon takaisin

Myönnän olleeni julmetun laiska lihaskunnon treenaamisen suhteen ja se niin näkyy kuin tuntuukin kropassa. Juoksu on vain tuntunut niin kivalta, ettei ole käytännössä kiinnostanut tehdä mitään muuta. Lihaskunnon romahtaminen on tehnyt juoksemisesta raskasta kun keskivartalon hallinta on keitetyn spagetin luokkaa, jolloin juoksuasento on kaikkea muuta kuin hyvä. Keskivartalon hallinta on juoksussa todella tärkeää ja en voi kuin soimata itseäni sen rupsahtamisesta.

Hallimaratonilla iskenyt selkäkipu on yksi esimerkki keskivartalolihasten olemattomuudesta.  Kun keskivartalon hallinta pettää ja juoksuasento vaipuu yhä enemmän kyyryyn, on sanomattakin selvää, ettei maratonin pituista matkaa pysty juoksemaan. Juoksuasennon muuttuessa radikaalisti alkaa särkyä ja kipua tuntua kropan muissakin paikoissa, jolloin ollaan jo lähellä hankkimassa itselleen rasitusvammoja. En todellakaan halua lähteä sille tielle sillä rasituvammasta paraneminen vie taatusti paljon kauemmin aikaa kuin edes jonkinlaisten lihasten hankinta juoksuasennon säilyttämiseen. Enkä puhu nyt sikspäckin hankinnasta vaan perus keskivartaloa tukevista lihaksista, joista tietysti on hyötyä ihan jokapäiväisessä elämässä varsinkin toimistotyöläiselle (josta onneksi pääsen ihan kohta pois).

Hei, vatsa-pakara-hiit treeni kuulostaa hauskalta- meen sinne! 

Olin muutama viikko sitten kokeilemassa ensimmäisen kerran Leaf Areenan ryhmäliikuntatuntien tarjontaa ja valitsin sitten ensimmäiseksi tunniksi 45 minuutin hiit-treenin. Voi luoja miten kipeäksi voikaan pakarat tulla treenistä. Luulin reisieni irtoavan jo alkulämmittelyssä! Tämän jälkeen oli enää itse treeni jäljellä. Huh! Kyllä oli tehokasta ja tiesi tehneensä kunnon treenin kun en tahtonut päästä kävelemään pariin päivään. Torstaina vielä mietin osallistumista maratonille sillä jalat olivat edelleen kipeät mutta rullailulla niihinkin saatiin eloa ja pystyin osallistumaan maratonille.

Vatsalihaksia tehdessä häpesin suorituksiani. Ne olivat surkeita. En tahtonut jaksaa edes perus vatsarutistuksia ja voin kertoa, että 45 minuutin hiit- treenin aikana vatsalihaksia ehdittiin tehdä paljon. Ehdin turhautua monta kertaa ja mietin, että miten olen päästänyt itseni näin huonoon kuntoon.

Tämän jälkeen olen ehtinyt kokeilla myös Body compat ja TRX-tuntia. Näiden kaikkien tuntien jälkeen tuntuu paremmalta. En ole yhdenkään tunnin jälkeen tehnyt totaalista kuolemaa sillä aerobinen kunto on kuitenkin ihan hyvä eli jaksan kyllä vaikka lihaskunnon heikkous pistääkin hanttiin. Ryhmätunnit on olleet hauskaa vaihtelua yksin juoksemiseen ja huomaan miten toisista treenaajista saa lisää innostusta omaan treenaamiseen.

Tästä alkaa olemattomien lihasten hankinta. Lupaan etten esittele teille kesällä sikspäckiä sillä sitä minulla ei todennäköisesti ole mutta jos nyt vaikka ryhti olisi suorassa niin olen saavuttanut tavoitteeni.

                                                                                                                                                Kuva Mari

No Comments

  • Susanna Kajala

    Oon nyt jo tosi innoisaani noista ryhmäliikuntatunneista. Tulee niin mieleen 2014 alkuvuosi kun aloitettiin kaverin kanssa käymään jumpissa ja jäätiin ihan koukkuun. Monesti tuli vedettyä muutamakin tunti putkeen. 🙂 Silloin alkoi muyös mun juoksu innostus!

  • Karoliina/CandyontheRun

    Tsemppiä lihaskunnon metsästykseen! 🙂 Noi ryhmäliikuntatunnit kuulostaa tosi kivoilta! Uskon, että jäät vielä koukkuun lihaskuntotreeneihin, kun alat huomata edistymistä!;) Se on koukuttavaa! Ja hyvästä lihaskunnosta on tosiaan ihan älyttömästi hyötyä juoksuun! 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *