Fiilikset uudesta työstä

Ensimmäinen viikko kohta takana uudessa työssä ja aika on mennyt todella nopeasti niin kuin yleensä aina jos on mukavaa. Nyt jos koskaan olen 100 %, että päätös vaihtaa työpaikkaa oli oikea ratkaisu. Toki vielä kaikki on uutta ja silloinhan kaikki tuntuu kivalta mutta ihan jo perus asioissa  (työkaverit, palkka, työajat, parkkipaikka) huomaan ratkaisun olleen täysin oikea. Nämä perus jutut ovat kuitenkin työssä isossa roolissa. Jos esimerkiksi palkka on pieni tai työvuorot surkeat niin kyllähän se madaltaa viihtyvyyttä töissä. Surkeampaa hommaakin ehkä tekee isommasta palkasta mutta ei toisinpäin kovin pitkään. Minulle kolme vuotta huonolla palkalla riitti.

Se mikä yllätti eniten oli energisyys töiden jälkeen. Vaikka joka päivä tulee uutta infoa romaanin verran niin en ole uuvuksissa kun pääsen kotiin. Myös se ettei töitä tehdä liukuhihnameiningillä koko työpäivän ajan varmasti vähentää uupumusta. Minulla on nyt energiaa touhuta asioita ja lähteä vaikka salille tai kauppaan töiden jälkeen. Viimeisen vuoden aikana olen niin väkisin hoitanut kaikki juoksevat asiat töiden jälkeen mutta nyt niitä tekee mielellään koska ei ole niin uupunut kuin aiemmin.

Stressin laskettua 200 prosentista nollaan on myös ihoni voinut huomattavasti paremmin. 

Työtehtävien kirjo on laajempi kuin ikinä ennen terveydenhuoltoa-alalla (ellei oteta ambulanssityötä laskuihin mukaan)  työskennellessäni, mutta en todellakaan valita. Asiakkaita on niin paljon laidasta laitaan, että varmaan joka päivä näkee jotain uutta. On mukavaa vaihtelua myös opetella ihan uusia asioita. Pysyy mielenkiinto työssä yllä paremmin.

Tämä viikko on suurimmaksi osaksi mennyt aamuvuoroja tehdessä mutta huomenna on iltavuoro. Miten siistiä on juoda aamukahvit kotona rauhassa ja tehdä vaikka vähän blogijuttuja tai käydä lenkillä ennen töihin lähtöä? Olen niin innoissani kaksivuorotyöstä, että se tuskin jää keneltäkään huomaamatta. 😀

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *