Kohti kevään juoksukisoja

Seuraava juoksukisa kolkuttelee noin 10 viikon kuluttua nimittäin Helsinki city 5. Samana päivänä olisi mahdollista juosta puolikas, maratoni, maratonviesti, vitonen ja sitten perheen pienimmille minimaraton (1 km). Lisää matkoista voit lukea Helsinki running eventsin sivuilta. Valitsin matkaksi vitosen koska sitä seuraavana viikonloppuna aion juosta Karhunkierroksella ultramatkan, joten juoksemalla vain vitosen pyrin välttämään mahdolliset isommat rasitukset. Minun on jo monena vuotena pitänyt osallistua Helsinki city runille mutta sairastumiset ovat haitanneet osallistumista. Nyt pidetään kaikki peukut pystyssä, että pääsen lähtöviivalle!

Lapset kysyvät usein milloin he pääsevät juoksukisoihin, joten heidät on ilmoitettu Minimaratonille. Pääsevät heti ”isolle kylälle” juoksukisoihin ja voin vain kuvitella innostuksen määrää päästessään paikan päälle. 🙂

Viime lauantain 13 kilometrin polkujuoksu sai motivaation treenaamiseen ihan omalle levelille. Kunto on selkeästi menossa oikeaan suuntaan, joten lihaskunnon parantaminen ja juoksukunnon ylläpitäminen on toiminut kombona hyvin. Huomasin juostessa, että jaloissa riitti taas voimaa juosta mäkiä ylös ja hyvän juoksuvauhdin ylläpitäminen ei tuottanut samanlaista tuskaa kuin viime vuoden lopulla. Sykkeet pysyivät suhteellisen hyvissä rajoissa eikä lopen uupumisen tunnetta tullut kertaakaan 13 kilometrin aikana. Olin koko viikonlopun niin fiiliksissä hyvästä juoksulenkistä, että tämänkin viikon treenit ovat sujuneet samassa flow:ssa.

Kunhan vältyn sairastumisilta niin uskon kunnon olevan hyvä toukokuussa. Aikatavoite olisi tietysti kiva laittaa mutta en tiedä onko minulla sellaista. Olen vitosen juossut viimeksi Vauhtisammakon juoksukoulussa enkä muista edes silloista aikaani, joten taidan vain mennä kokeilemaan kuntoa ja pyrkiä juoksemaan hyvävauhtisen vitosen sen kummemmin murehtimatta muuta.

Tapahtumana Helsinki city running day on varmaan mahtava sillä niin paljon juoksua rakastavia ihmisiä kerääntyy samaan paikkaaan kannustamaan toinen toisiaan, ettei tunnelma voi olla muuta kuin katossa.  Juoksutapahtumissa on aina inspiroiva tunnelma. On ihana seurata juoksijoiden valmistautumista, kannustajien fiilistä ja toimitsijoiden hyvää meininkiä. 🙂

 

Kukas muu on tulossa Helsinkiin juoksemaan 19.5?
 
                                                                                                                                            Kuvat Mari

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *