Dubrovnik tärppejä

 

 

Vanhakaupunki

Dubrovnikin vanhakaupunki on hyvin kaunis ja viihtyisä. Näin huhti-toukokuun vaihteessa turistikausi ei ollut vielä pahimmillaan, joten kaduilla oli hyvin tilaa liikkua. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka vaikka ei olisi milläänlailla kiinnostunut historian havinasta.  Tunnelma vanhassa kaupungissa on rento ja innostava. Vanhaan kaupunkiin mentäessä kannattaa ehdottomasti tutkia kaikkia pikku kujia, joissa on mm. kauppoja ja ravintoloita. Vanhan kaupungin satamasta lähtee veneretkiä läheisille saarille joita kannaattaa hyödyntää niin näkee kauniin kaupungin myös mereltä päin. Jos melonta merellä kiinnostaa niin kajakkeja sai vuokrattua vanhan kaupungin tuntumasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Muuri

Kaupunkia ympäröivä muuri on näyttävä rakennelma. 150 kunan hinnalla pääsee kiertämään tämän noin 2,5 kilometrin kierroksen ja jos kaipaa lisää rappusia kiivettäväksi voi käydä torneissa muurin kulmissa. Maisemat muurilta vanhan kaupungin ylle on upeat. Punatiilikattoiset talot näyttävät aluksi isolta massalta mutta lähemmäksi mentäessä kaikki talot ovat erilaisia. Muurien sisäpuolelta löytyy mm. koriskenttiä ja hienoja pikku puutarhoja.

 

Baari

Muurien ulkopuolelle vanhassa kaupungissa kätkeytyy piilopaikka, jossa voit nauttia upeista maisemista juoden vaikka lasillisen paikallista viiniä. Paikka ei ole ehkä maailman turvallisin pikkulasten kanssa mutta kaveriporukalla ehdoton illanviettopaikka. Löydätkö sinä sen? 🙂

 

 

 

Captain candy

Vanhankaupungin sisään kätkeytyy myös kauppa täynnä karkkia. Captain candy on sisältä niin hienon näköinen, että jo se pakottaa poikkeamaan kyseisessä liikkeessä vaikka ei karkista tykkäisikään. Captain candy liikkeitä taisi olla parikin kappaletta vanhassakaupungissa.

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *