Helsinki city 5 – kisarapsa

Helsinki city running day valloitti eilen Helsingin katuja. Helteisistä olosuhteista huolimatta paikalle oli kertynyt tuhansia juoksijoita. Joukossa oli varmasti paljon uusia juoksijoita mutta myös vanhoja konkareita. Päivän teki erilaiseksi se, että Helsinki city marathon oli siirretty syksyltä samaan ajankohtaan kuin Helsinki city run. Uusina matkoina oli nyt Helsinki city 5 sekä maratonviesti. Pienemmille juoksijoille oli tuttuun tapaan tarjolla Minimaraton.

Me saavuimme paikalle jo aamulla koko perheen voimin. Lapset olivat kinuneet juoksukisaan jo pidempään ja minimaraton sopi loistavasti siihen. Kellon lyötyä 10.45 lähdettiin lasten kanssa juoksemaan 1 kilometrin matkaa ja olen heistä niin ylpeä.  Esikoinen juoksi koko matkan ja kuopus lähes koko matkan. Pienellä houkuttelulla sain kuopuksen jatkamaan juoksua maaliin asti.

Ennen omaa juoksua alkoi väsymys painaa. On pitkä aika odottaa juoksujen välissä kun ei ole oikein mitään tekemistä. Kävimme syömässä jonka jälkeen lähinnä vain koitimme tappaa aikaa. Lähtö oli vasta klo 15.15.  Siirryimme valmiiksi odottelemaan Ruoholahdentorille, josta 5 kilometrin juoksu starttasi. Katselimme samalla puolikkaan taivaltelijoita ja ei käynyt yhtään kateeksi. Kuumassa juokseminen on ihan oma lajinsa ja vaatii juoksijalta niin paljon enemmän kuin viileällä juokseminen. Nesteen nauttiminen on aina tärkeää juostessa mutta etenkin helteellä se korostuu. Ilokseni huomasin, että monella oli oma vesipullo mukana.

Kun vihdoin oma juoksu vihdoinkin starttasi oli syke jo yli sadassa. Koska minulla ei ollut mitään käsitystä kulkureitistä niin juoksentelin vain ja koitin pitää sellaista vauhtia yllä mikä tuntuu hyvältä. Alun ohitteluiden jälkeen vauhti jäi 5:55 min/ km vauhtiin joka tuntui siinä sujuvan ihan hyvin. Lämmin sää verotti kyllä vauhtia. Suuta kuivasi ja odotin puolessa välissä olevaa juomapistettä, josta nappasin mukillisen urheilujuomaa. Hieman tuntui lopun mäkien jälkeen pistelyä pohkeissa ja harmittelinkin miksi en ottanut suolapussia mukaan. Viimeinen kilometri mentiin lähes tulkoon samaa reittiä kuin Minimaratonilla, joten tiesin mitä odottaa ja vauhtia oli helppo lisätä siinä kohtaa.  Maaliin saavuin ajassa 31.01, johon olen äärimmäisen tyytyväinen.

Yllätyin miten hyvin jaksoin ja miten hyvältä juoksu tuntui. Juoksu fiilis on ollut hieman kadoksissa joten kovin paljon ei juoksukilometrejä ole kertynyt lähiaikoina mutta tästä juoksusta innostuin. Luulin olevani huonommassa juoksukunnossa mutta ilmeisesti treeneissä on jotakin tullut tehtyä oikein. Olen jokunen vuosi sitten juossut 5 kilometrin matkan ja silloin aika oli 28.xx. Tällöin olin mielestäni hyvässä kunnossa ja kyseisenä päivänä oli samanlainen helle kuin nytkin oli, joten sääolosuhteet oli hyvin samanlaiset.

Kisatapahtumana Helsinki city 5 oli oikein mukava ja reitin valinta oli osunut nappiin. Huoltopiste puolessa välissä oli hyvä idea vaikka ennen juoksua kuvittelen sen olevan turha näin lyhyellä matkalla. Näin kuumalla kelillä huoltopiste ei todellakaan ollut turha.  Olen aina hieman skeptinen yhteislähtöjä kohtaan mutta nyt juoksijoita ei kuitenkaan ollut niin paljon, että se olisi mitenkään haitannut. Toki alkuun joutui ohittelemaan hitaampia mutta niinhän sitä joutuu aina kaikissa kisoissa ellei lähde ensimmäisenä matkaan.

Kaiken kaikkiaan päivästä jäi hyvä fiilis!

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *