Juoksu kesällä

Olen niin paljon nauttinut tästä Suomeen rantautuneesta helle – aallosta,että toivon sen jatkuvan vielä pitkään. Minulle sopisi, että näin lämmintä olisi aina. Rakastan kun voi kulkea hellemekossa, nukkua ikkunat auki, juoda terassilla lasillinen kylmää valkkaria, syödä vatsansa kipeäksi mansikoista ja olla ulkona niin paljon kuin vain itse viitsii.

Jopa juoksu joka on aina ennen takkuillut kesähelteillä on alkanut sujua. Minulla on muutamia asioita joita noudatan lenkille lähtiessä ja lenkeillä jotka ajattein jakaa kanssanne vaikka aika perus juttuja ovatkin. Aloittelijoille ne kuitenkin voivat olla uusia asioita ja itse myönnän, etten aluksi edes ajatellut niin pitkälle asioita koska halusin vain juosta. Muutaman kerran kun tarpeeksi pahasti loppu energiat lenkillä ymmärsin, että nestettä pitää ainakin olla mukana.


Nesteytys

Kunhan muistaa juoda nesteitä (vettä ja energiajuomaa)  riittävästi niin on jo hyvällä mallilla asiat lenkin suhteen. Kannan kesäisin juoksulenkeillä mukana joko juoksureppua tai lötköpulloa,johon saa lenkkiin mitoitetun määrän nestettä mukaan.

Vauhti

Itselleni avainsana helteessä juostessa on rauhallisuus. Kunhan muistaa pitää vauhdin tarpeeksi maltillisena niin sykkeetkin pysyvät alhaalla. Harvemmin lähden lenkille niin, että juoksisin kello kaulassa joten voin hyvin juosta omaa rauhallista tahtiani.

Vaatetus

Missään nimessä vaatteita ei kannata laittaa liikaa. Mieluummin niin, että hieman tunnet olosi viileäksi juoksuun lähtiessä kuin, että kärsit kuumuudesta jo alkumetreillä. Juostessa kuitenkin tulee hiki, joten ei kannata laittaa liikaa vaatetta koska ne on lähinnä loppu matkan ajan vain lisätaakkana.

Eväät

Kannan aina lenkeillä mukana 1-2 kappaletta energiageelejä. En siksi, että välttämättä niitä tarvitsisin mutta ne luo turvaa jos hyydyn matkan varrella tai satun eksymään ja matka venyykin pidemmäksi kuin oletin. Minulla on varsinkin kesäisin mukana pikkuinen suolapussi mukana jota otan heti jos alkaa tuntumaan kramppeja.  Tämä ei varsinaisesti kuulu eväisiin mutta magnesiumia syön päivittäin ja estää myös kramppien syntyä.

 

Mitkä on sun vinkit helteessä juoksuun? 

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *