Mieleenpainuvimmat asiat kroatiassa

 • Ystävällisiä ihmisiä oli kaikkialla. Kaikki palvelivat hymyssä suin ja huomasimme, että vanhempani saivat vielä erityisen hyvää palvelua joka viittaa siihen, että vanhempia ihmisiä kunnioitetaan paljon. 
 • Upeat maisemat ihan joka puolella. Minulle vuoristomaisemat ovat erityisen lähellä sydäntä mutta kyllä saaristossa 20-vuotta asuneena turkoosit merimaisemat ovat häkellyttävät. Kaikkialla on niin kaunista ja kaiken haluaisi ikuistaa kuviin mutta se tuntuu olevan mahdotonta. Ei se kauneus kokonaan välity kuviin mutta onneksi maisemat piirtyvät mieleen ja muistoihin. 
 • Siisteys. Oltuani ennen lentokentälle lähtöä Helsingin keskustassa, jossa kaikkialla oli roskia ja likaista niin huomioni herätti siisteys. Jopa Dubrovnikin vanhassakaupungissa, jossa turisteja oli nyt jo paljon liikkeellä niin missään ei näkynyt roskia ja kadut näyttivät siltä kuin ne olisi kiillotuskoneella puhdistettu. 
 • Kaikki riippuu ravintolan henkilökunnasta. Olemme käyneet hotellin alueella olevassa ravintolassa useamman kerran koska se on lähellä ja ruuat saa laitettua hotellihuoneen laskuun. Olemme syöneet ristiin rastiin samoja ruokia ja joka kerta annos on erilainen. Välillä cocktailit sisältävät vähän alkoholia ja välillä vähän enemmän. Ikinä ei tiedä mitä saa vaikka tilaisi saman annoksen kuin edellisenä päivänä. Siitäkin huolimatta ruoka on joka kerta ollut todella maukasta. 
 • Lämpö ja vehreys sai sydämen pakahtumaan. Kaiken kaikkiaan ilmasto Kroatiassa on ihan mahtava. Talvella on sellasta 6-8 astetta lämmintä ja kesää kohden lämpötilat nousevat kohti + 30 astetta.  Matkalla Montenegroon jutustelimme taksikuskimme kanssa ja hän sanoi, että Kroatiassa on lähes tulkoon aina vihreää. Kuivimpina aikoina kesällä on noin 30 % vähemmän vihreää kuin mitä nyt oli. Olin tästä hyvin yllättynyt sillä muistan aikoinaan käydessäni Sardiniassa elokuussa, että kaikkialla oli vain kuivunutta kasvillisuutta. 

No Comments

 • Susanna Kajala

  Me käytiin parissa eri ravintolassa syömässä Dubrovnikin vanhassa kapungissa ja molemmissa oli kyllä hyvää ruokaa mutta nyt en muista kummankaan ravintolan nimeä. :/ Restourant 360 näytti hienolta mutta oli just sen näköinen paikka, että ei ehkä ole lapsille tarkoitettu niin ei viitsitty mennä. Sataman puolella oli myös kivannäköisiä ravintoloita.

 • Riikka

  Onko jotain ravintolavinkkejä Dubrovnikiin? Onneksi mekin päästään jo alle 1,5kk päästä reissuun!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *