Polkujuoksu iloa

Vietin torstaina viikon ainoaa ansaittua vapaapäivää ja sen kunniaksi lähdinkin kunnon polkujuoksulenkille koiran kanssa.  Heti aamusta oli jo todella lämmintä joten koin parhaaksi ottaa juoksureppu, että saa tarpeeksi juotavaa mukaan lenkille.  Repussa kulkeutuu myös tarpeelliset ea-tavarat (siderulla, laastareita, särkylääkettä) sekä suolapussi, vessapaperia ja energiageeliä. Näillä tavaroilla pärjää jo hyvän mittaisen lenkin.

En ollut käynyt pitkään aikaan Kurjenrahkan kansallispuiston Vajosuon kierroksella, joten suuntasimme koiran kanssa sinne. Tylsän viiden kilometrin hiekkatieosuuden jälkeen alkoivat tutut polut.  Oli ihanaa olla taas poluilla juoksemassa. Se on asia jonka tupsahtamisesta elämääni olen sangen onnellinen. Juokseminen metsässä on kaikkein parasta pään nollausta ja samalla voi nauttia luonnosta. Vaihtelevan maasto saa sykkeet hyppimään ilosta ja ehkä vähän tuskastakin, mutta tällä reitillä ei kovin suuria mäkiä ole tarjolla, joten mukavan matalilla sykkeillä lenkkiä mentiin eteenpäin.

Tänä vuonna kaikki vihertää ja kukkii jo niin aikaisin, joten nyt luonnosta kannattaa nauttia sillä heinäkuussa on todennäköisesti hyvin kuivunutta luontoa nähtävillä.  Hieman yllätyin miten kaunista suolla oli tähän aikaan vuodesta.  Siellä oli niin hiljaistakin, että mieli lepäsi todenteolla.  Tupasvillat vain heiluivat tuulenvireen mukana. En olisi malttanut mennä eteenpäin kun halusin ottaa kuvia kaikesta.

En aina kaipaa lenkille muuta seuraa kuin koira, sillä silloin saa nauttia ympärillä vallitsevasta omasta tilasta. Tykkään kuunnella juostessa musiikkia mutta poluilla on välillä sammutettava musiikki ja kuunnella ympärillä olevaa luonnon suomaa konserttia. Reipas musiikki korvilla lyö lisätahtia jalkoihin ja musiikin tahdissa kilometrit kertyy kuin vaivihkaa. Ennen kuin huomaankaan olen taas tutulla hiekkatiellä josta on 2,5 kilometriä kotiin. Reippailla juoksuaskelilla kotiin suihkuun ja koirakin saa kunnolla vettä juodakseen.  Tämän tyyppiset aamut ovat minun makuuni. 🙂

No Comments

  • Susanna Kajala

    Savojärven kierros on kiva mutta monesti viikonloppuisin tosi ruuhkainen, mutta jos ei ole kiire mihinkään niin eipä muiden ohi päästäminen haittaa. 😊 Järven äärellä on kiva juosta kun tuuli vähän edes vilvoittaa ja onhan siellä myös upeat maisemat. 😍

  • Riikka

    Mäkin olin tuolla suunnilla keskiviikkona ja oli kyllä kaunista suolla, ihan erinäköistä kun vajaa kuukausi sitten Torronsuolla! Pitää tuonne Kurjenrahkaan suunnata kyllä uudelleenkin, tykkäsin siitä Savojärven kierroksesta..

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *