Lasten viikonloppu

Menimme viikonloppuna aika pitkälti lasten ehdoilla ja tehtiin asioita, jotka ovat heille mieluisia.  Yleensä viikonloput menevät tehden niitä asioita jotka ovat jääneet tekemättä arkipäivinä kuten kodin siivous, kaupassa käynti ym. kyläilyt. Ymmärrän hyvin lasten tuskan näistä viikonlopuista kun joutuvat keskenään leikkimään ja keksimään tekemistä. Toki silloinkin ollaan yhdessä kotona mutta vanhemmat tekevät omia rästiin jäänetä asioita ja lapset leikkivät. Nyt oli heidänkin aika päästä huvittelemaan.

Linnamäelle huvittelemaan

Mehiläinen järjesti työntekijöilleen päivän Linnanmäellä lauantaina ja sinne lähdettiinkiin ajelemaan heti aamutuimaan.  Olimme käyneet mieheni kanssa viimeksi Linnamäellä ennen lapsia, ihan seurustelun alkuajoilla. Lapset taas eivät olleet Linnamäellä käyneet vielä kertaakaan sillä olemme useampana vuonna käyneet Särkänniemellä. Heidän innostuksensa Linnanmäelle pääsystä oli sanoinkuvaamatonta. Koko automatkan ajan takapenkiltä kuului ” joko ollaan perillä”.

Sääennuste lupaili huonompaa keliä kuin mitä todellisuudessa tuli, joten harmitti etten laittanut kevyempää vaatetusta. Farkuissa oli nimittäin todella kuuma.

Kolme tuntia oli aikaa käytettävissä ja niinpä kiertelimme laitteesta toiseen sen enempää miettimättä. Itse olen aina tykännyt huvipuiston pahimmista laitteista ja nytkin pääsin muutamaan työkaverin tyttären kanssa. Hänellä ei ollut seuraa laitteisiin eikä minullakaan joten kävimme kokeilemassa muutamat yhdessä. Hauskaahan se taas oli ja tunsi itsensä ihan lapseksi kun vatsanpohjasta otti ja kyyneleet valuivat silmistä ilosta.  Useamman laitteen näännyttäminä suuntasimme syömään jonka jälkeen alkoi kotimatka.  Nukahdimme lasten kanssa jo alkumatkasta. 😀

Illalla käperryttiin lasten kanssa vielä sohvalle katsomaan Lilo ja Stitch.  Näin elokuvan nyt vasta ensimmäisen kerran vaikka sehän on julkaistu kauan sitten. Minulla on nimittäin ollut koira nimeltä Lilo jonka nimesin tuon elokuvan mukaan ja muistan kun aina minulta kysyttiin kumpi elokuvan hahmoista on Lilo eikä minulla ollut mitään tietoa. Mutta nyt osaan vastata tuohonkin kysymykseen. Innostuin jopa niin, että yritin kysyä lapsilta jos voisimme katsoa elokuvan kakkososan mutta siihen ei riittänyt heidän aikansa.  Ensi kerralla sitten.

Uimaan Valasrannalle

Sunnuntain upea ilma houkutteli perheemme tämän kesän ensimmäisen kerran Valasrannalle Pöytyään. Meiltä on tuonne suunnilleen puolen tunnin ajomatka jonka ajelee miellellään sillä ranta on useimmiten rauhallinen ja lapset tykkää kun matalaa rantaa on pitkän matkaa. Itsestä se on jopa hieman ärsyttävää kun saa kävellä vaikka kuinka kauas ennen kuin pääsee niin syvälle, että pystyy uimaan mutta mieluummin näin koska lapset nauttii Valasrannalla olosta.  Yllättävän kylmää vesi oli vielä vaikka kyseessä on järvi ja vesi on tosiaan hyvin matalaa.  Lilluttuani hetken esikoisen Linnamäellä voittaman uimalelun kanssa oli vain noustava vedestä lämmittelemään. Rannalla aurinko porotti ihanasti kuivattaen bikinit nopeasti. 

Takana on ihanan rentouttava viikonloppu. Tekemättömät työt odottavat mutta ei haittaa. Teen ne sitten myöhemmin. Nautin siitä, että lapsilla on hauskaa. Itse tykkäsin lapsena kaikista reissuista ja haluan luoda mukavia muistoja myös omille lapsille. Itse tapahtumien ei tarvitse olla isoja kunhan reissusta jää hyvä mieli.  Ensi viikko ollaankin lomalla ja suuntana ilmeisesti Norja. Vielä arvuutellaan, että lähdetäänkö Suomen Lappiin vai koukataanko Norjan puolelle Lofooteille. Onhan tässä viikko aikaa suunnitella reittiä. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *