Kehonhuollon tärkeys + FitLine- arvonta

Tällä kertaa kaupallisessa yhteistyössä FitLinen kanssa pohditaan kehonhuoltoa ja miten itse pidän huolta kehostani.

Tulevana viikonloppuna on mukavasti aikaa treenata ja myös huoltaa kehoa.  Innostukseni kehonhuoltoon on ollut aina hyvin epäsäännöllisen säännöllistä, sillä innostuttuani asiasta teen sitä hyvin säännöllisesti mutta jossain vaiheessa aina palaan takaisin vanhaan tapaan ja venyttely ja muu kehon huoltaminen hiipuu kuin itsestään olemattomiin. 

Miksi kehoa pitää huolta?

Kehonhuolto on tärkeää vaikka ei sen koommin edes treenaisi, mutta runsaasti liikkuvalle ihmiselle kehonhuolto on entistä tärkeämpää niin palautumisen kuin kunnossa pysymisen kannalta kuin myös kehittymisen vuoksi.  Mitä enemmän liikkuu ja treenaa sitä enemmän pitäisi myös muistaa huoltaa kehoa.   Kovan treenin jälkeen lihas on kireä ja kiristynyt lihas palautuu hitammin. Kireä lihas on myös alttiimpi rasitusvammoille. Tämän takia venyttelyllä on tärkeä rooli treenaajan elämässä. Venyttelyllä saadaan lihaksiin lisää pituutta ja kimmoisuutta takaisin.

En tiedä kuinka moni mieltää ravinnon osaksi kehonhuoltoa mutta se on yksi osa sitä. Ravinnolla ja nesteytyksellä on merkitystä palautumiseen, kehittymiseen ja esimerkiksi kramppien ehkäisyyn.  Kun saa ravinnosta tarvittavat proteiinit, hiilihydraatit, rasvat, vitamiinit sekä kivennäisaineet niin palautuu paremmin ja voi jatkaa treenaamista nopeammin. Pyrin syömään monipuolisesti ja osana terveellistä elämäntapaa olen käyttänyt FitLine Restoratea palautumiseen. Fitline Restorate sisältää treenaavalle tärkeää magnesiumia jonka vuoksi se soveltuukin hyvin otettavaksi iltaisin sillä itse  koen, että magnesium rauhoittaa elimistöä ja auttaa nukkumaan paremmin. Maultaan jauhemainen Restorate on miellyttävän sitruunainen.

Miten huollan kehoani?

Juoksulenkkien jälkeen olen ottanut tavaksi venytellä muutaman liikkeen verran. Kerron liikkeistä tarkemmin postauksen myöhemmässä vaiheessa.  Aiemmin en tehnyt niitä muutamiakaan koska jotenkin ajattelin, etten tarvitse venyttelyä. Muutaman vuoden juoksutaustan jälkeen tiedän, että venytellä olisi pitänyt alusta asti. Paikat menevät helposti jumiin ja yllätyin kuinka jäykäksi koko kroppani on tullut lähivuosina.  Yksipuolinen liikunta on varmasti myös yksi syy kropan liikkuvuuden vähenemiseen. Koska haluan juosta vielä pitkään ja pitää kroppani kunnossa ja liikkuvana olen alkanut panostaa viime vuoden aikana kehonhuoltoon enemmän.

Itse suosin putkirullausta ja venyttelyä, joita on helppo tehdä kotona vaikka telkkaria katsoessa.  Käyn myös hierojalla, jotta kroppaan treenistä kertyneet lihasjumit saadaan avattua. Säännöllisellä hieronnalla saa pidettyä kropan kutakuinkin erossa erinäisistä jumeista. Monesti sitä menee hierojalla vasta kun ”tuhoa” on jo saatu aikaan ja paikat on kipeät ja jumissa. Siitä on kuitenkin hyvä aloittaa säännöllinen hierojalla käyminen, jotta välttyy tulevaisuudessa moisilta oireilta.

3 x venyttely juoksulenkin jälkeen

Reidet

Pohkeet

Lonkankoukistajat

Miten sinä huollat kehoasi? 

Vastaamalla yllä olevaan kysymykseen olet mukana Restorate-purkin ja FitLine-pullon arvonnassa. Jätäthän kommenttisi yhteyteen sähköpostiosoitteesi, jotta saamme kontaktoitua henkilökohtaisesti voittajaa sähköpostitse.  Arvonta päättyy 14.7.2018. Tarkemmat ohjeet arvontaan löydät täältä.

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *