PNM trail- ennakko fiiliksiä

Ensi viikonloppuna 4.8 juostaan Nousiaisten Valpperissa PNM trail. Matkoina on 10 km, 23 km ja 38 km.

Kuka muu on tulossa? 

Tällä kertaa en lähdekään kisaamaan vaan turvaamaan muiden juoksua turvajuoksijana.  Mielenkiintoista ja vastuullista. Ensimmäinen kerta minulle kun menen juoksukisoihin turvajuoksijaksi, joten odotan lauantaita innolla. Tykkään juosta kisoissa mutta on kiinnostavaa nähdä myös toimitsijan roolissa mitä kaikkea muuta kisojen ympärillä tapahtuu.

Reitit

Reitit kulkee osittain tuttuja polkuja, joita voisi kutsua jopa kotipoluiksi. Yllättävän vähän on kuitenkin hyödynnetty jo olemassa olevia Kurjenrahkan reittejä, jolloin polkua saisi reitteihin enemmän mutta kai tähänkin asiaan löytyy jokin selitys mitä en vain tiedä.

Lyhyin 10 kilometrin reitti kulkee Valpperin lähimetsissä. Itse en tunne kyseistä reittiä enkä osaa sanoa onko se tehty vain kisaa varten vai jo olemassa oleva reitti.

Viime vuonna 23 kilometrin reitti kulki hiekkatietä pitkin useamman kilometrin verran ja jostain olin kuulevinani, että tie osuutta olisi tänä vuonna vähennetty mikä on juoksijoita ajatellen kiva asia. Suomaisemaa on saatu myös tälle reitillä sillä polku kulkeutuu Vajosuon kautta.

38 kilometrin reitti kulkee Töykkälän reittiä pitkin Savojärvelle, jossa maisemat on kohdillaan. Hyvin kuivalla kelillä Töykkälän reitti on ihan ok vaikkakin kannattaa varoa huonokuntoisia pitkospuita, ettei nilkka pyörähdä. Sateella reitti olisikin huomattavasti vekkulimpi ja muistuttaisi enemmän suojuoksua kuin polkujuoksua. Savojärvellä joko tuulee kivasti vilvoittaen oloa tai on hitokseen paahtavaa juosta. Jos oikein kuuma tulee voi aina käydä dippaamassa itsensä järveen ja jatkaa menoa sen jälkeen

Jonkin verran on tuttuja lähdössä kisaamaan, joten kaikki tsempit heille sillä lämmintä säätä on luvassa. Pitää muistaa itsekin varata tarpeeksi nestettä ja muuta energiaa mukaan.

Nähdään lauantaina Valpperissa! 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *