Karviaismarja-omenamehu

Olen vuosia pohtinut mitä ihmettä tekisin karviaismarjoille, joita kasvaa pihallamme kahden pensaan verran. Syömme niitä sellaisina suoraan pensaista mutta  haluaisin osatat hyödyntää niitä muutoin. Useimpia vuosina koirat ovat ne loppupeleissä syöneet mutta nyt isomman koiran poismenon jälkeen marjat eivät kelpaakaan dalmatialaiselle. Tänä vuonna marjoja tuli vielä ennätysmäärä vaikka on ollut näinkin kuiva kesä. Marjat on pienempiä kuin normaalisti mutta niitä on paljon.

Hetken googlailun tuloksena päätin hyödyntää marjat mehuntekoon koska siihen löytyi lähes valmisohje. Hieman sovelsin sokerin ja veden määrässä, jotta mehusta ei tulisi liian makeaa.

Karviaismarja-omenamehu

1 kg karviaismarjoja
1 kg omenoita
500 g sokeria
2 l vettä

Kuori ja lohko omenat. Keitä vesi kiehuvaksi ja laita karviaismarjat sekä kuoritut omenanlohkot kattilaan. Anna kiehua noin 15-20 minuuttia.  Siivilöi. Mikäli haluat mehusta oikein hienoa, siivilöi useamman kerran.  Kaada mehu takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Kiehauta noin 5 minuuttia.  Pullota mehu ja anna jäähtyä. Laimenna mehu vedellä ja tarjoile kylmänä.

Lapset olivat todella innoissaan mehusta ja ovat juoneet kohta molemmat pullot tyhjiksi. Kerrankin sain tehtyä jotain sellaista jota he haluavat aina vain lisää. 🙂 Itse yllätyin myös mehun mausta sillä se ei maistu mielestäni niinkään karviaismarjalle vaan rypälemehulta. Sen verran hyvää mehua sain aikaiseksi omin pikku kätösin, että huomenna lähtee käyntiin toinen kierros mehun teossa sillä marjoja jäi vielä pensaisiin sen verran.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *