Vauhtia lisää

Olen taas tehnyt treffejä juoksumaton kanssa ja miten siistiä on huomata pystyvänsä juoksemaan  kovempaa. Viime vuonna todettu raudanpuute veti mielen matalaksi kaikkine oireineen mutta täältä sitä kivutaan joka päivä hieman ylemmäksi. Olin lukenut monien raudanpuutteesta kärsivien tarinoita ja olin varma, että tästä tulee vuosien taistelu ennen kuin pystyn taas kunnolla treenaamaan. Ei tämä taistelu vieläkään ohi ole mutta parempaan suuntaan olen koko ajan menossa. Sen verran toiveikas olen, että uskalsin olla yhteydessä juoksuohjelmia suunnittelevaan henkilöön. Nyt jos joskus tuntuu siltä, että on hyvä aika aloittaa treenaamaan tavoitteellisesti kohti tulevia kisoja. Elämä on kutakuinkin stressitöntä, eikä ole huolia tai murheita mistään eli kokonaisvaltaisesti on hyvä fiilis.

Se, että saan juosta 6.xx min / km alkavilla luvuilla saa minut innostumaan. Viime kerrasta on nimittäin aikaa.  Sykkeet ei enää huitele pilvissä enkä koe kuolevani kilometrin juostuani. Vielä puoli vuotta sitten oli pakko hidastaa vauhtia tai jopa ottaa kävelypätkiä koska ei vain jaksanut juosta tasaisellakaan yhtäjaksoisesti kutosen vauhtia. Kilometrin vetojakin olen uskaltautunt kokeilemaan pitkästä aikaa juoksumatolla, jossa on ensinnäkin hyvä tehdä vetoja koska ei tarvitse itse miettiä vauhtia kunhan vaan juoksee. Niissä pääsen jo 5:xx min/ km alkaviin lukemiin ja sekös jos joku lämmittää mieltä. Vedot ei ole ollut minulle koskaan mitään suurinta herkkua mutta teen niitä niiden hyödyllisyyden takia ja kun pääsen vauhteihin joihin en ole päässyt yli vuoteen niin teen niitä aika mielelläni.

En olekaan enää niin etana kuin olen luullut. Ensi vuonna Karhunkierroksen 80 km:n matka ei ole enää haave vaan aion toteuttaa sen. Muitakin suunnitelmia on tulevalle vuodelle 2019 ja mikäli kunnon kehitys jatkuu samaan tahtiin niin pääsen toivon mukaan toteuttamaan muitakin unelmiani.

Mahtavinta tässä kaikessa on ollut motivaatio jonka kanssa ei ole ollut mitään ongelmia koska kunto on noussut tasaiseen tahtiin. Tiedän, että vaikeitakin hetkiä on odotettavissa mutta sitä ennen nautin tästä endorfiinien humaluttamasta olosta.

Sanasen sanon vielä kuvissa päälläni olevasta Haglöfsin takista ( saatu Haglöfsilta ) joka ansaitsee kehuja käytännöllisyytensä ansiosta.  Olen käyttänyt takkia Norjan jäätävässä sateen piiskaamassa tuulessa sekä Suomessa ennen helteiden hyökkäystä ja tämä on eittämättä yksi parhaimmista juoksutakeista joka minulla on.  Monesti vedenpitävässä takissa tulee ahdistava olo kun se ei hengitä mutta tämän takin kanssa en kokenut sellaista. Takissa on myös hyvän kokoiset taskut aika ylhäällä, jolloin tavarat ei heilu taskuissa juostessa. Mikäli kaipaa juoksuun hyvää takkia niin tätä uskallan kyllä suositella. Takki on hintava mutta uskon, että se maksaa itsensä takaisin nopeasti.

No Comments

  • Anonyymi

    Moi! Ensinnäkin kiva lukea, että aiempien ongelmien jälkeen juoksu sujuu 🙂 Ei muuta kuin lisää treeniä alle, niin vauhdit kasvaa entisestään!
    Toiseksi, onko takki Haglöfsin L.I.M PROOF Multi Jacket Women? Etsin takkia, joka pitää vettä mutta ei ole liian kuuma juoksulenkeille ja kertomasi perusteella tämä näyttäisi täyttävän nämä (vaativat) kriteerit.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *